Kirsiomp

Kaikki blogit puheenaiheesta Kokonaismaanpuolustus

Kansallinen turvallisuus alueidenkäytössä otettava välittömästi huomioon....

 

yeskaavoituksessa ja rakentamisessa, vaikka laki tulee voimaan vasta 2020!

 

Nyt on jo käynnissä - sekä lähitulevassa tulossa - paljon kaavoitus- ja rakennushankkeita ympäri Suomen, joita ensi vuonna voimaan astuva laki koskee.

Mikä on pielessä Viestikoelaitoksen tapauksessa

Tuore Viestikoelaitoksen toimintaa paljastanut artikkeli on herättänyt laajaa närkästystä ja jopa vihaa, joka kohdistuu HSn toimitukseen ja tietojen tuntemattomiin vuotajiin. Emme tiedä mikä vuotajien motiivi on ollut eikä ole kovin selvää miksi HS julkaisi tuon artikkelin. Mutta on selvää, ettei Suomen sotilastiedustelun yksityiskohtien paljastaminen ole ollut tarpeellista eikä viisasta. Näin siitä huolimatta, ettei jutussa ilmeisimmin paljastunut mitään, mitä eivät maassamme toimivat suurvaltojen lähetystöjen vakoilupesäkkeet jo tietäisi.

Suomalaiset ja NATO

#turpo

 

eihän palovakuutustakaan kannata ottaa ennen kuin talo on tulessa.

Ovatko ruotsalaiset taas suomalaisia viisaampia?

 

 

 

Mitä NATO maksaa?

NATOon on kova into tällä hetkellä. Onko se meille uskottavan puolustuksen loppusilaus, se jää nähtäväksi. NATOon liittyen on erinomaisen vähän kirjoitettu mitä jäsenyys merkitsee sitoumuksena, saatuna konkreettisena turvana ja mitä se merkitsee taloudellisesti. Tuoreen tilaston mukaan: Under the (GDP) formula, the U.S. contributes 22.144 percent of the NATO budget, followed by Germany (14.65 percent), France (10.63 percent) and Britain (9.84 percent). Eli lännen suurvallat kattavat NATOn kustannuksista lähes 60%. Suomelle uumoiltu 2% osuus BKTstä puolustukseen ei vaikuta uskottavalta.

Lähialueemme turvallisuus murenee

Turvallisuuspoliittinen keskustelu on käynyt Suomessa kierroksilla viime aikoina. Suomen asema itsenäisenä toimijana on ollut monenkin puhujan huolenaiheena. Jopa Ahvenanmaan asema Suomen vaiettuna heikkoutena on otettu avoimesti esille.

Suomen turvallisuuspoliittiset uhat on tiivistettävissä kahteen lähteeseen: holtittomaan maahanmuuttoon ja Venäjään. Näistä suurempi on tietysti Venäjän luoma uhka, joka kohdistuu osin Suomeen, mutta ennen kaikkea Baltian maihin.

Venäjä: Katso mitä kädet tekevät, älä mitä suu sanoo

"Rajavartiolaitos"

Katsoin uutiset.  Mihin rajavartiolaitos varautuu?  Kantamaan kutsumattomien kasseja kuten Torniossa vuosi takaperin?  Rajavartijat kaiketi perustettu valvomaan rajojamme,   Seutulassakin passeja tarkastetaan vai onko siitäkin jo   kansainvälisyyden nimissä luovuttu?

Eniten tänään ihmetyttää, miksi rajojemme "vartijat " ovat tänään EUn määräämän  vapaan kulkemisen aikakautena aseistettuja.  Ruokolahden leijoniako pelkäämme?

 

Rajavartiolaitos

Olen elänyt harhan vallassa.  Uskossa, että rajavartiolaitos rajojamme puolustavat, eivät päästä maahamme kutsumattomia vieraita.  Vartijat oikein ovat aseistettuja.  Mitä ja ketä varten??

Rajoja ei tule sulkea.  Riittää, kun matkalaisilta säädetyt asiakirjat vaaditaan.  Vapaa liikkuvuus maahamme tuskin on tarkoitettu kaikille maailman paperittomille kansalaisille.

Muuten.  Mikäli Venäjältä hyväksytään ns. pakolaiset, luokittelee kansanedustajamme Venäjän turvattomaaksi valtioksi siinä kuin jo määritteli Ruotsinkin.

Iltasatu - puolustuspoliittinen impivaara

Olipa kerran naimaton neitokainen, melkein satavuotias.

Norja neitokainen oli syntymästään lähtien kokenut kovia. Nähnyt ensi imetyksestään kaikenlaista. Sai syntymästään asti taistella olemassa olonsa puolesta. Punaisen verenvuototaudin geenit oli perinyt naapurissa asuvalta isäpuoleltaan.

Vapaaehtoinen maanpuolustus on elintärkeä osa kokonaismaanpuolustusta

Maanpuolustuskoulutusyhdistys (MPK) on viimeisten kahden vuosikymmenen aikana kehittynyt merkittäväksi vapaaehtoisen koulutuksen tuottajaksi. Vapaaehtoinen aseellinen koulutus tuli mahdolliseksi Suomen hallituksen päätettyä 1990 Pariisin rauhansopimuksen rajoitteiden menettäneen merkityksensä. Vuonna 1993 perustettu MPK on kasvanut ja kehittynyt pitkäjänteisen työn tuloksena nykyiseen muotoonsa. Vuonna 2007 hyväksytty ja vuonna 2008 voimaan astunut laki vapaaehtoisesta maanpuolustuksesta muutti MPK:n aseman rekisteröidystä yhdistyksestä julkisoikeudelliseksi yhdistykseksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä