Kirsiomp

Biomassa-atlas tuo biomassat Suomen kartalle ja kaikkien saataville

  • Biomassa-atlas tuo biomassat Suomen kartalle ja kaikkien saataville
  • Biomassa-atlas tuo biomassat Suomen kartalle ja kaikkien saataville
  • Biomassa-atlas tuo biomassat Suomen kartalle ja kaikkien saataville

"Biomassa-atlas kokoaa eri biomassoja koskevan paikkatiedon yhteen käyttöliittymään avoimesti kaikkien käytettäväksi.

Helppokäyttöisestä palvelusta voidaan hakea tietoa maankäytöstä, metsävaroista, hakkuiden sivuvirroista, peltokasvien tuotannosta ja sen sivuvirroista, lannoista sekä teollisuuden ja yhdyskuntien biohajoavista jätteistä ja lietteistä. Biomassa-atlaksesta saatavia tietoja voidaan käyttää esimerkiksi investointien ja raaka-ainehankintojen suunnitteluun.

Karttapalvelun lisäksi olemme koonneet tälle sivustolle muutakin hyödyllistä tietoa, muun muassa biomassoista. Täältä löytyvät myös karttapalvelun käyttöön liittyvät aineistot ja dokumentit.

Tervetuloa tutustumaan Biomassa-atlas-verkkopalveluun!

Biomassa-atlas-tiimin puolesta projektipäällikkö, tutkija Eeva Lehtonen"

Lähde:

https://www.luke.fi/biomassa-atlas/

Huom. klikkaamalla em. sivulla olevaa karttaa pääset karttapalveluun.

 

surprise Osaisikohan - tai olisikohan mahdollista - ko. karttapalvelussa mallintaa sitä tilannetta, miltä Keski-Suomi näyttää 10 vuoden päästä, kun Äänekosken biotuotetehdas syö puuta 240 puurekallista ja 70 junavaunullista     J O K A   P Ä I V Ä ! 

Ja puut kaadetaan pääasiassa 150 km:n säteeltä Äänekosken tehtaasta...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Ks. lisäinfoa alla olevasta linkistä löytyvästä videosta (kesto 2:18)

https://www.luke.fi/biomassa-atlas/

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Kauppalehti tänään 13.6.2019:

"Ympäristölupa takaa Kemijärven sellutehdashankkeen toteutumisen — ”On vaikea nähdä, että Suomessa olisi tätä parempaa investointikohdetta”

Boreal Biorefin toimitusjohtajan ja hallituksen puheenjohtajan Heikki Nivalan mukaan Kemijärvelle nousee biojalostamo ”sadan prosentin todennäköisyydellä”.

Kemijärven biojalostamohanke odottaa vielä sijoittajien lopullista investointipäätöstä, mutta toimitusjohtaja Heikki Nivala on varma, että se toteutuu. Nivalan mukaan hänen varmuutensa perustuu tulevan tehtaan raaka-ainetoimitusten varmuuteen. Raaka-ainesopimukset on tällä hetkellä solmittu kahdeksan kotimaisen toimittajan kanssa.

”On vaikea nähdä, että Suomessa olisi tätä parempaa investointikohdetta”, Nivala toteaa.

Kemijärven biojalostamon vuotuinen puuntarve on lähes kolme miljoonaa kuutiometriä. Julkisuudessa kysymyksiä puun riittämisestä alueella on herättänyt Metsä Groupin huhtikuinen ilmoitus, että se aikoo rakentaa Kemiin suuren sellutehtaan. Nivala myöntää, että yhtiöiden välille on syntynyt tietynlainen kilpailuasema.

”En mielelläni sano arviotani siitä, mahdummeko me molemmat Lappiin. Sen voin kuitenkin sanoa, että jo tehtyjen raaka-ainesopimusten ansiosta puuta riittää ainakin meille.”

Nivalan mukaan nyt saatu ympäristölupa antaa Boreal Biorefille merkittävän etumatkan Metsä Groupin Kemin-hankkeeseen nähden. Boreal Biorefin ympäristölupa viivästyi vuoden alkuperäisestä aikataulusta.

Boreal Biorefin omistavat tällä hetkellä 51-prosenttisesti kiinalais-ruotsalainen Silvi Industries Management ja 49-prosenttisesti paikalliset perustajaosakkaat. Kiinalainen paperijätti Shanying on ollut tähän asti mukana rahoittajan asemassa.

Kemijärven biojalostamohankkeen kustannusarvio on 950 miljoonaa euroa. Investointi on suunniteltu toteutettavaksi 40-prosenttisesti omalla ja 60-prosenttisesti vieraalla pääomalla. Nivala ei kuitenkaan halua kommentoida yhtiön lopullista omistusrakennetta ennen kuin sopimus on tehty.

”Sen verran voin kertoa, että suomalaisten ja eurooppalaisten omistusprosentti tulee olemaan lähellä 50:tä, mutta ei sen yli. Jos Shanying on siinä vaiheessa mukana, se on mukana omistajana, Nivala sanoo.

Investointipäätös tehdään sen jälkeen, kun ympäristölupa on lainvoimainen. Yleensä tämä tarkoittaisi odottamista siihen asti, että kaikki valitukset on käsitelty oikeudessa.

”Me tulkitsemme tässä lainvoimaisuutta siten, että se täyttyy, kun meille juuri myönnetty poikkeuslupa on lainvoimainen”, Nivala sanoo.

Rakentamistyöt alkavat investointipäätöksen jälkeen. Tehtaan olisi määrä valmistua 30 kuukauden kuluttua maansiirtotöiden aloittamisesta.

Nivalan oma työ Boreal Biorefin ruorissa päättyy investointipäätökseen, jonka jälkeen uudet omistajat nimeävät yhtiölle uuden toimitusjohtajan ja hallituksen puheenjohtajan."

Boreal Bioref Oy

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset