Kirsiomp

Kotitalousvähennys, kiinteistöverot, tulorekisteri ja sotu-uudistus samaan

  • Yksi tulo- ja soturekisteri, jossa kotitalousvähennys ja kiinteistövero mukana. Lapsilisät, opinto- ja toimeentulotuet jne....
    Yksi tulo- ja soturekisteri, jossa kotitalousvähennys ja kiinteistövero mukana. Lapsilisät, opinto- ja toimeentulotuet jne....

 

Niin kotitalousvähennys kuin kiinteistöverokin tulisi uudistaa osana sotu-uudistusta niin, että ne huomioivat jokaisen Suomeen veroja maksavan taloudellisen tilanteen yksilöllisesti ja reaaliaikaisesti.

Tämänhän pitäisi olla nyt mahdollista, koska meillä on kansallinen tulorekisteri, jossa on kunkin saamat tulot helposti saatavilla. Samassa rekisterissä hoituvat kätevästi niin kotitalousvähennys kuin kiinteistöverokin. Kotitalousvähennyksen ja kiinteistöveron tulee olla oikeudenmukainen ja huomioida jokaisen yksilöllinen veronmaksukyky.

Myös rivi- ja kerrostaloyhtiöiden ts. asunto-osakemuotoisten asuntojen remonteissa tulee voida jatkossa hyväksyä kotitalousvähennys. Laajennetaan nyt ns. veropohjaa positiiviseen suuntaan eli annetaan kotitalousvähennysoikeus kaikille omistusasujille. (Aso- ja osaomistusasunnot myös järjestelmään sovitelluin ehdoin).  

Ks. myös US 19.9.2018:

http://kirsiomp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261189-kotitalousvahennys-ja-ki...

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Katso samalla pari tietoiskua kotitalousvähennyksestä:

"Putkiremontti perikunnan talossa - kuka saa kotitalousvähennyksen"?

https://www.taloustaito.fi/koti/putkiremontti-peri...

"Kuka saa kotitalousvähennyksen remontista?"

https://www.veronmaksajat.fi/ajankohtaista/Ajankoh...

--

Nämä em. tapaukset olisikin tosi helppo kaikkien hoitaa yhdellä rekisteri-ilmoituksella, jos kotitalousvähennys kuuluisi samaan sotu- ja tulorekisteriin.

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Suurin valuvikahan kotitalousvähennyksessä on (mielestäni) se että vähennys ei ole kotitalouskohtainen vaan henkilökohtainen.Yksin asuva saa vain puolet siitä vähennyksestä jonka kaksin asuvat saavat-

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Juhani, juuri näin. Ei ikkuna- tai putkiremontti ole yhtään sen kummosempi, asui asunnossa yksi tai kaksi henkeä. Saman se maksaa.

Mutta toisaalta, jos pariskunnasta kummallakaan ei ole varaa teettää remonttia, ei siinä auta kaksinkertainenkaan vähennysoikeus.

Siksi kotitalousvähennys olisi hyvä osittain porrastaa perheen tulojen mukaan. Ja se tapahtuisi helposti uuden tulorekisterin kautta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset