Kirsiomp

Hallitusneuvottelut tulee aloittaa sopimalla kaksoiskuntalaisuudesta, jotta...

  • Kaks.fi https://kaks.fi/wp-content/uploads/2017/07/joka-toinen-kannattaa-kaksoiskuntalaisuutta-kannatus-on-lisaantynyt.pdf
    Kaks.fi https://kaks.fi/wp-content/uploads/2017/07/joka-toinen-kannattaa-kaksoiskuntalaisuutta-kannatus-on-lisaantynyt.pdf
  • Kaks.fi https://kaks.fi/wp-content/uploads/2017/07/joka-toinen-kannattaa-kaksoiskuntalaisuutta-kannatus-on-lisaantynyt.pdf
    Kaks.fi https://kaks.fi/wp-content/uploads/2017/07/joka-toinen-kannattaa-kaksoiskuntalaisuutta-kannatus-on-lisaantynyt.pdf

 

jokainen itseään arvostava puolue lunastaa lupauksensa "kaikkien suomalaisten pitämisestä mukana"yes

 

KAKS - kunnallisalan kehittämissäätiö: 

 

"Joka toinen kannattaa kaksoiskuntalaisuutta – kannatus on lisääntynyt

Puolet suomalaisista (48 %) kannattaa kaksoiskuntalaisuutta, eli oikeutta olla kirjoilla kahdessa kunnassa ja käyttää niiden palveluja. Tämä käy ilmi KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön tuoreesta kansalaistutkimuksesta. Kaksoiskuntalaisuuden torjuu vajaa kolmasosa (31 %) ja kantaa ei osaa ottaa viidennes (21 %). Kaksoiskuntalaisuuden kannatus on voimistunut vuodesta 2010 seitsemän ja vastustus vähentynyt 21 prosenttiyksikköä.

Teksti: KAKS - Kunnallisalan kehittämissäätiö Kuvat: KAKS - Kunnallisalan kehittämissäätiö"

Puolesta- ja vastaan-osuudet pysyvät likimain vakiona, riippumatta sukupuolesta, iästä ja koulutuksesta. Kaksoiskuntalaisuus saa keskimäärää enemmän kannatusta yrittäjien (63 %) ja opiskelijoiden (61 %) keskuudessa. Alueittain tarkastellen tukea annetaan eniten pääkaupunkiseudulla (53 %) ja Uudellamaalla (54 %).

smileyInnokkaimpia kaksoiskuntalaisuudesta ovat keskustan (64 %) ja vihreiden (58 %) kannattajat. Myös SDP:n, perussuomalaisten kannattajien enemmistö liputtaa kaksoiskuntalaisuudelle. Nihkeimpiä ovat kokoomuslaiset, joista yhtä suuri osa kannattaa (44 %) ja vastustaa (45 %) kaksoiskuntalaisuutta.

 

Tärkeintä on oikeus käyttää palveluita – äänioikeus kahdessa kunnassa ei kiinnosta

Tärkeintä kaksoiskuntalaiselle on oikeus käyttää paikallisia palveluja kahdessa kunnassa nykyistä joustavammin (75 % pitää melko tai erittäin tärkeänä). Lähes yhtä tärkeäksi koetaan oikeus saada tietoa kunnan hallinnosta (73 %). Muut tärkeiksi koetut ovat mahdollisuudet valittaa päätöksistä ja osallistua palveluiden kehittämiseen (62 %), sekä oikeus tehdä aloitteita kunnalle sen toimintaa koskevissa asioissa (60 %). Joka toinen (50 %) kokisi tärkeäksi myös mahdollisuuden jakaa kunnallisvero kahden kunnan kesken.

Oikeutta asettua ehdolle kuntavaaleissa ja toimia muissa luottamuselimissä arvostaa reilu kolmannes (37 %) väestöstä. Vielä vähemmän kiinnostaa äänioikeus kahdessa kunnassa (29 %). Tärkeintä äänioikeus olisi opiskelijoille (45 %).

Tutkimuksen taulukot luettavissa tästä.

 

Tutkimuksen toteutus

KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimuksen toteutti Kantar TNS Oy (aiemmin TNS Gallup Oy). Tutkimusaineisto on koottu Gallup Kanavalla 2.-7.6 2017. Haastatteluja tehtiin yhteensä 1.044. Vastaajat edustavat maamme 18 – 75 vuotta täyttänyttä väestöä Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Tutkimuksen tulosten virhemarginaali on suurimmillaan vajaat kolme prosenttiyksikköä suuntaansa. Lisätietoja: Asiamies Antti Mykkänen, 0400-570087."

Lähde:

https://kaks.fi/uutiset/joka-toinen-kannattaa-kaksoiskuntalaisuutta-kann...

---

 

 winkMitä mieltä Sinä olet kaksoiskuntalaisuudesta?

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Oma näkemykseni on, että emme tarvitse maakunta- tai soteuudistusta 18 maakuntineen ja laajoine valinnanvapauksineen.

Tarvitsemme kaksoiskuntalaisuuteen perustuvan veropolitiikan ja siihen yhdistetyn palvelusetelijärjestelmän, jossa kaksoiskuntalainen saa palveluja joustavasti vähintään kahdesta eri kunnasta.

Edellä kerrotulla tavalla "koko Suomi pysyy asuttuna" nykyisen kuntahallinnon kautta.

Siinä se sote- ja maku-uudistus lyhykäisyydessään. Reilua alue- ja kaupunkipolitiikkaa yhtä aikaa! :)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset