Kirsiomp

n x p = syt(n, p) x pyj(n, p)

  • https://books.google.fi/books?id=gT3NBgAAQBAJ&pg=PT107&lpg=PT107&dq=Thomas+Carlylen&source=bl&ots=hkKzMrZLc-&sig=ACfU3U0dHrcDdI4
    https://books.google.fi/books?id=gT3NBgAAQBAJ&pg=PT107&lpg=PT107&dq=Thomas+Carlylen&source=bl&ots=hkKzMrZLc-&sig=ACfU3U0dHrcDdI4
  • Olisi kasalle "himasia" ollut kai parempaakin käyttöä?... Vai mitä mieltä olet?
    Olisi kasalle "himasia" ollut kai parempaakin käyttöä?... Vai mitä mieltä olet?

 

Historioitsijan Thomas Carlylen "Tosiasioiden tunnustaminen on kaiken viisauden alku" -lausetta lainaten, eikö nyt olisi hyvä istua alas yhdessä samaan pyöreään pöytään ja etsiä sote- ja maku-uudistuksesta se pienin yhteinen nimittäjä, joka kelpaa kaikille eduskuntapuolueille... Paavo, Hjallis ja kaikki muutkin "oman tien kulkijat" on otettava mukaan!

Vain siten voidaan jotenkin aikuisten oikeasti perustella sitä, että olemme käyttäneet pelkästään vuonna 2018 maakuntahallinnon valmisteluun noin 428 "himasta" eli noin 300 miljoonaa euroa - ja nyt tuo kasa "himasia" on vaarassa mennä kankkulan kaivoon!

Sitä paljonko koko maku- ja sote-uudistus on tähän mennessä tullut maksamaan, en onnistunut lyhyessä ajassa netistä löytämään. Löydätkö Sinä?

Montako "himasta" (himanen = 700 000 euroa) koko sote-soppa on tähän mennessä tullut yhteiskunnallemme maksamaan? Olisiko se yhteensä noin miljardissa - vai jo pitkällä ylikin... 

surprise

Kuvan lähde:

Ari Turunen, Tosi on ...

https://books.google.fi/books?id=gT3NBgAAQBAJ&pg=PT107&lpg=PT107&dq=Thom...

Lähde (otsikkoon):

"Suurin yhteinen tekijä ja pienin yhteinen jaettava

Kahden luonnollisen luvun yhteinen tekijä on luku, jolla molemmat luvut ovat jaollisia (ts. jako menee tasan). Suurin yhteinen tekijä (syt) on suurin tällainen luku." - - (jatkuu alla)

https://matta.hut.fi/matta2/isom/html/alkutekj3.html

Lähde:

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/201802052200720769

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän erkkilaitila1 kuva
Erkki Laitila

Olipa naseva kommentti.

Suurin yhteinen tekijä ja pienin yhteinen jaettava liittyvät luonnollisesti systeemisyyteen ja yhteiskunnan palveluihin holarkia - nimisen periaatteenkin kautta.

Maailman kaikkein aikojen holarkisin palvelumalli on Buurtzorg. Se on tiimityötä ilman johtamisjärjestelmää ja tämän kaatuvan sote-mallin täydellinen vastakohta. Lisää tietoa siitä täällä: https://www.buurtzorg.com/about-us/buurtzorgmodel/

Meidän pitää rohkeasti etsiä parasta mahdollista ratkaisua, missä on mahdollisimman vähän poliittista intohimoa mukana.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

- - "[Kari] Hakari arvioi, että ensi vuonna [2019] maakuntauudistuksen valmisteluun kuluu rahaa vieläkin enemmän, noin puoli miljardia euroa.

- Se on heitto, sehän on budjettikysymys, Hakari kommentoi Iltalehdelle.

Maakunnille on tarkoitus siirtää järjestämisvastuu 1.1.2020. Onko uudistuksen valmisteluun kulunut siis siihen mennessä vajaat miljardi euroa?

- Näin voi sanoa, eikä ehkä vajaakaan, kun otetaan huomioon vuodet 2016 ja 2017." - -

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/201802052200...

----

Aikamoinen kasa "himasia".... ;)

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Himasta - for free:

https://www.ruutu.fi/video/2943750

"Pekka Himanen HSTV:ssä: "Kyse ei ole enää Smithistä eikä Marxista, vaan dignitystä." 24.3.2017 klo 16:25, (Ilmaisena yli vuosi jäljellä)"

---

Kannattaa kuunnella: Mm. Himasen "Naurava mummo" -indeksi tarvitaan nykyiseen vanhusten hoivaan ;)

Käyttäjän erkkilaitila1 kuva
Erkki Laitila

Hyvä kertomus Pekka Himasella.
Sitä voi suositella kenelle tahansa -- joka vielä kykenee ymmärtämään nauravan mummon periaatetta, tai elämän arvokkuutta sinänsä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset