Kirsiomp

TE-toimisto myöntää 4000 € palkkion toistaiseksi voimassa olevaan työsopimukseen

  • Jo on aikoihin eletty: nytkö saavat niin yritykset kuin TE-toimistojen virkailijatkin työttömän työllistämisestä palkkion...?
    Jo on aikoihin eletty: nytkö saavat niin yritykset kuin TE-toimistojen virkailijatkin työttömän työllistämisestä palkkion...?

 

"Työllistämispalkkio on TE-toimiston myöntämä kiinteä 4000 euron kertapalkkio, jonka tavoitteena on kannustaa työnantajia solmimaan toistaiseksi voimassa olevia työsuhteita palkkatukijaksojen alkaessa tai jaksojen aikana. Palkkio myönnetään de minimis –tukena.

Työllistämispalkkiota kokeillaan ajalla 1.1.- 30.6.2019.

TE-toimisto voi myöntää työllistämispalkkion elinkeinotoimintaa harjoittavalle työnantajalle, jolle on myönnetty palkkatukea aikaisintaan 1.9.2018 seuraavasti:

- sellaisen työttömän työnhakijan palkkaamisesta aiheutuviin palkkauskustannuksiin, joka on ollut työtön 12 kuukautta välittömästi palkkatuen myöntämistä edeltävän 14 kuukauden aikana tai 24 kuukautta edeltävän 28 kuukauden aikana tai

- palkkatuen myöntämisen perusteena on henkilön vamma tai sairaus, joka alentaa tuottavuutta olennaisesti sekä pysyvästi tai pysyväisluonteisesti tarjolla olevassa tehtävissä.

- työsuhde on solmittu toistaiseksi voimassa olevana heti palkkatuetun työn alkaessa tai se on muutettu määräaikaisesta toistaiseksi voimassa olevaksi palkkatukijakson aikana.

- Jos palkkatuettu työ on alkanut 1.9 – 31.12. 2018, edellyttää työllistämispalkkion myöntäminen, että työsopimus muutetaan toistaiseksi voimassa olevaksi asetuksen voimassaollessa eli 1.1.2019 jälkeen

- työsuhde alkaa palkkatukijakson aikana tai välittömästi sen päättymisestä lukien ja työaika on enemmän kuin 80 % alalla sovellettavasta kokoaikaisen työntekijän enimmäistyöajasta.

- palkkatuen määrä on enintään 40 % tai 50 % palkkauskustannuksista.

Toimi näin

Palkkiota voit hakea toimittamalla työllistämispalkkiosopimuksen TE-toimiston kirjaamoon postitse. Sopimuksen löydät tämän sivun sivupalkista [alla]

Näin haet työllistämispalkkiota

Kirjaamon osoitteen löydät paikallisten TE-toimistojen Yhteystiedot-sivulta [alla]

Paikalliset TE-palvelut

https://toimistot.te-palvelut.fi/

Hae palkkiota TE-toimistolta kolmen kuukauden kuluessa sen kalenterikuukauden päättymisestä, jonka aikana toistaiseksi voimassa oleva työsopimus on tehty. Työsuhteen on oltava voimassa palkkiota haettaessa.

Työllistämispalkkio voidaan myöntää ja maksaa, jos toistaiseksi voimassa oleva työsuhde on alkanut kesäkuun 2019 loppuun mennessä ja muut myöntämisen edellytykset täyttyvät."

Lähde:

https://www.te-palvelut.fi/te/fi/tyonantajalle/loyda_tyontekija/tukea_re...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Valtion pussi on pohjaton, jos ensiksi maksetaan palkkatukea, seuraavaksi TE-toimistojen virkailijoille palkkaustoimenpiteistä ja vielä mansikkana kakun päällä: ruhtinaalliset 4000 euroa työnantajalle, joka s u o s t u u palkkaamaan työntekijän toistaiseksi voimassa olevaan työsopimukseen.

Oi aikoja, oi tapoja!

---

Tässä olisi nyt oiva tilaisuus "pörriäisten" pistää hoitajamitoituksensa kuntoon... Ja jälleen yhteiskunnan varoilla, kun ne aikaisemmat taisivat livahtaa jo rajojemme yli...

Käyttäjän Kirsiomp kuva

"Asetusluonnos työllistämispalkkiosta"

https://www.sak.fi/aineistot/lausunnot/asetusluonn...

---

Ollaanpa tästä nyt oltu erikoisen hiljaa... Miksi?

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Helsingissä 19 päivänä joulukuuta 2018

"Valtioneuvoston asetus julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta annetun valtioneuvoston asetuksen väliaikaisesta muuttamisesta"

https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2018/20181168

---

"Vähämerkityksinen tuki eli de minimis -tuki"

https://tem.fi/vahamerkityksinen-tuki-eli-de-minim...

- - "De minimis -asetusta sovelletaan kaikilla toimialoilla lukuun ottamatta maatalouden alkutuotantoa sekä kalastus- ja vesiviljelyä, joita koskevat omat de minimis -sääntönsä. Lisäksi maataloustuotteiden jalostuksen ja kaupan pitämisen alalla toimiviin yrityksiin asetusta sovelletaan rajoitetusti.

Maanteiden tavarankuljetuspalveluja tarjoaville yrityksille tuen enimmäismäärä on rajattu 100 000 euroon kolmen peräkkäisen vuoden aikana, eikä tukea saa myöntää ajoneuvojen hankintakustannuksiin. De minimis -asetus ei oikeuta maksamaan vientitukea eikä tukea, jolla suositaan kotimaisia tuotteita tuontituotteiden kustannuksella." - -

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Onko tämä puolen vuoden mittainen kokeilujakso 4000 euron palkkioilla vain siksi, että sen avulla nykyiset palkkatukipaikat - ja lähitulevassa tehtävät palkkatukipaikat - muutetaan toistaiseksi voimassa oleviksi työsopimuksiksi, jotta saadaan katkaistua tämä palkkatukimallijärjestelmä ennen kuin yksityiset välitysfirmat saavat koko työvälitysareenan rahastettavakseen?

Eli tämä vanhan järjestelmän saneeraustyö teetetään yrittäjillä 4000 euron "tapporahalla" per pitkäaikaistyötön/osatyökykyinen nuppi.

Ei voi olla muistamatta sitä, että vastahan on säädetty kevennetty irtisanomislakikin... Aiotaanko palkkatukityöpaikat muuttaa toistaisiksi työsopimuksiksi, jotta ne voidaan sitten "kevennetysti" irtisanoa.

Ja puolessa vuodessahan tämän ehtii ripeimmät yrittäjät tehdä vaikka pariinkin kertaan... Etenkin sesonkitöissä...

Käyttäjän Kirsiomp kuva

yle.fi (17.4.2018):

"Yksityiset yritykset tulevat työvoimatoimistojen tilalle? Työttömien palveluita ajetaan kaikessa hiljaisuudessa kohti Australian mallia"

- - "Uudistusta on tehty “sammutetuin lyhdyin”

Robert Arnkilin mukaan vaikeassa työmarkkina-asemassa olevien palvelujen yksityistämisessä ei ole toistaiseksi onnistuttu missään maassa. Kaikkialla on törmätty samaan ongelmaan: niihin henkilöihin, joilla on ongelmia useilla eri elämänalueilla samaan aikaan.

– Jos on osaamiseen, työnhakuun ja mielenterveyteen liittyviä ongelmia päällekkäin, markkinat eivät ole ratkaisseet sitä missään maassa sen paremmin kuin julkinenkaan.

Arnkil arvostelee nyt tehtävää työvoimapalvelujen uudistusta siitä, että sitä on tehty koko lailla "sammutetuin lyhdyin" sote-uudistuksen varjossa.

TE-toimistojen, kuntien ja järjestöjen väki kentällä on hänen mukaansa lähes tietämätöntä siitä, mitä tulee tapahtumaan.

– Törmään jatkuvasti tilanteeseen, että ihmiset, jotka ovat näiden asioiden ammattilaisia, eivät tiedä, mitä valmistellaan, Arnkil kuvaa.

Yle haastatteli tätä juttua varten TEMin virkamiehiä muutama päivä sen jälkeen, kun ministerit Lindström ja Lintilä olivat pitäneet tiedotustilaisuuden työvoimapalvelujen uudistamisesta. Tavoitteena oli etsiä vastaus kysymyksiin, jotka jäivät tilaisuudessa auki." - -

https://yle.fi/uutiset/3-10154012

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Onhan tämä sairasta menoa. Työnantajia hyysätään sosialismilla ja he koittavat esittää sen jälkeen kapitalistisia ratkaisuita työntekijöille.

Käyttäjän FreeThinking kuva
Jukka Heikkinen

Eivätköhän palkkatuetut työt ole pääsääntöisesti määräaikaistöitä yleensä 6 kk tai 12 kk, jolle ajalle myös tuota palkkatukea voi hakea.

Nyt todella sopii kysyä miksi niitä tällaisella kannustimella halutaan muuttaa toistaiseksi voimaksi oleviksi. Ovatko palkkatuki määrärahat hakusessa, ja tukea ei voitaisikaan maksaa yrittäjälle jo myönnetylle ajalle. Täten työntekijä voidaan suitsait sukkelaan laittaa pihalle.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Jukka, näin voi myös ajatella käyneen. Kukapa kertoisi?

Olisiko Jari Lindström kuulolla? Joskus hän täällä US:ssa jopa kommentoi näitä blogeja.

Odotellaan...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset