Kirsiomp

Aktiivimallin 4,65 %:n "palautus" - ja muillekin taloustietoisille hyvä vinkki

  • Kaikkien "aktiivisten" ihmisten menopeli
    Kaikkien "aktiivisten" ihmisten menopeli

"Auto pois liikenteestä lyhyeksikin aikaa

Jos auton käyttöön tulee vähänkään pidempiä taukoja, kannattaa auto siirtää pois liikenteestä. Se hoituu kätevästi netissä pankkitunnuksilla. Liikenteestä poistaminen maksaa viisi euroa, eli kun kyseessä on isompi auto, niin liikenteestä poisto kannattaa tehdä jo parin päivän ajaksi.

Malliautona toimivan vanhan Zafiran omistaja pääsee voiton puolelle jo kahden päivän jälkeen. Kymmenen päivän liikenteestä poisto tekee 24 euron säästön." - - (katso koko artikkeli alla)

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/suomalainen-toimitusjohtaja-vinkkaa-...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Kiitos vinkistä.

Olen elänyt kuvitelmassa, että aika olisi pitempi. Pitääpä alkaa katsoa auton käyttöä tuostakin vinkkelistä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Linkin takaa löytyi tieto: "Joissakin kaupungeissa, kuten Helsingissä, ei liikenteestä poistettua autoa saa säilyttää kadulla."

Tuollaistakaan en ollut kuullut. Eikös se ole auton anastajien paapomista, että he voivat olla varmoja kadun varrelta vohkimansa ajopelin liikennevakuutuksesta, kun eivät vastaantulevan poliisiauton skannauksella jää heti kiinni?

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Juha, hyvä havainto. Huomasin sen saman. Mikähän lie perusteena ko. ehdolle?

Onko ehkä lumen aurauksen vuoksi tai katujen pesun vuoksi? Liikenteestä poistetulla autolla kun ei ilmeisesti saa ajaa edes sen verran, että siirtyy pois aura-auton tms. reitiltä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Lumen auraajathan hinaavat ne pois tieltä, joten ei pitäisi olla ongelma.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Olisiko niin, että jostakin löytyisi määräys, että yleisellä tiellä, kadulla t.m.s. saa olla vain moottoriajoneuvoja jotka ovat vakuutetut ja joiden verot on k.o. ajalta maksetut.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Ja hinauksen maksaa lopulta auton omistaja. Sinnehän se säästö sitten meneekin, mitä auton liikenteestä poistolla on itselleen "ansainnut".

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Jorma, hyvä kysymys sinulta: "Olisiko niin, että jostakin löytyisi määräys, että yleisellä tiellä, kadulla t.m.s. saa olla vain moottoriajoneuvoja jotka ovat vakuutetut ja joiden verot on k.o. ajalta maksetut."

Osaako joku vastata?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Ainakin sellainen löytyy, että yleisellä tiellä liikenteessä olevalla moottoriajoneuvolla tulee olla voimassa oleva liikennevakuutus ja verot maksettuna. Liekö sitten kyse tuon "liikenteessä olemisen" tulkinnasta kyse? Siis, että liikenteessä oleminen sisältäisi liikkumisen lisäksi myös pysäköimisen? Minusta sellaisella tulkinnalla olisi perusteensa.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Täältä varmaankin voisi kysyä:

- - "Mistä lisätietoja?

Ajoneuvojen siirtoasioissa sinua neuvoo kaupunkiympäristön asiakaspalvelu. Jos haluat kysyä varastoon siirretyn ajoneuvon noutamisesta, ota yhteyttä Ajoneuvojen siirtokeskukseen." - -

https://www.hel.fi/helsinki/fi/kartat-ja-liikenne/...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset