Kirsiomp

Kuuleminen henkilötunnuksen uudistamista koskevasta väliraportista lausunnolla

  • https://vrk.fi/henkilotunnus
    https://vrk.fi/henkilotunnus

VVM:n uutinen 21.12.2018:

"Henkilötunnuksen uudistamista selvittävä työryhmä julkaisi 21.12. väliraportin, jossa esitetään kuvaus henkilön yksilöinnin nykytilasta sekä eräissä muissa maissa käytetyistä sääntelyratkaisuista työryhmässä tehdyn selvityksen pohjalta. Valtiovarainministeriö toivoo sidosryhmiltä näkemyksiä väliraportissa esitetyistä kysymyksistä sekä muista uudistukseen liittyvistä seikoista työryhmän jatkotyön tueksi. Vastausaikaa kuulemiseen on 8.2.2019 asti." - - (jatkuu alla)

https://vm.fi/artikkeli/-/asset_publisher/kuuleminen-henkilotunnuksen-uu...

Anna oma lausuntosi Lausuntopalvelu.fi -palvelussa:

https://www.lausuntopalvelu.fi/FI/Proposal/Participation?proposalId=13b6...

(Lausuntopyynnön diaarinumero: VM068:00/2017)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän Kirsiomp kuva
Kirsi Oksiala-Mäki-Petäjä

Oikeusprofessori Havansi:

"Uudistus aiheuttaisi ongelmia

Oikeustieteen professori, Keravan kaupunginvaltuuston perussuomalainen jäsen Erkki Havansi arvioi, että teoriassa jokaisen henkilötunnus olisi muutettavissa siten, ettei ihmisillä olisi suojaa vanhaan henkilötunnukseen, jos valtio päättää muuta.

– Tällainen uudistus voitaneen toteuttaa tavallisen lain puitteissa. Henkilötunnus on viranomaisen myöntämä, eikä se ole samalla tavalla persoonallinen kuin nimi.

– Ihmetellä kyllä täytyy, jos tällaiseen järjestelyyn mennään, koska ihmiset ovat tottuneet omaan henkilötunnukseensa. Uudistus aiheuttaisi myös varmuudella suuria siirtymäkauden ongelmia, Havansi arvioi.

Henkilötunnus on merkitty moniin kansalaisten asiakirjoihin kuten passeihin ja ajokortteihin, jotka siten menisivät uusiksi henkilötunnusten vaihtamisen jälkeen. Havansi arvioi, että uudistuksen myötä tällaiset kustannukset jäisivät valtiolle eli veronmaksajille.

– Ei voitane lähteä siitä, että tässä tapauksessa ihmisten pitäisi itse maksaa kaikkien tarpeellisten asiakirjojensa uusiminen."

Lähde:

https://www.suomenuutiset.fi/ministerio-haluaa-hen...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset