Kirsiomp

OKV: Hoitohenkilöstön rokotukset perustuslailliseen arviointiin?

  • Rokotuspakko puntariin...
    Rokotuspakko puntariin...

 

Tiedote 187/2018: STM lykkää hoitohenkilöstön rokotuksia koskevan säännöksen muutosta - eduskunnan oikeusasiamiehen ratkaisuja tulossa

Sosiaali- ja terveysministeriö ei ole antamassa hallituksen esitystä tartuntatautilain 3 §:n ja 48 §:n muuttamisesta eduskunnalle ennen joulua. Pykälien sanamuotoja on ollut tarkoitus täsmentää ja selkiyttää. Valmistelun kuluessa on kuitenkin ilmennyt, että hallituksen esityksen valmistelu vaatii vielä lisää aikaa.

Ministeriö aikoo odottaa myös eduskunnan oikeusasiamiehen ratkaisuja kolmesta vireillä olevasta kantelusta ennen pykälän muuttamista. Eduskunnan oikeusasiamiehen ratkaisuja odotetaan joulukuussa. Myös oikeuskanslerilta pyydetyn alustavan kannan mukaan ennen hallituksen esityksen antamista pitäisi pykälän muutoksesta tehdä nykyistä tarkempi perustuslaillinen arviointi.

Lausuntokierros tuotti ristiriitaisen palautteen

Ministeriö pyysi lakimuutoksesta lausuntoja eri tahoilta 19.10.–16.11.2018. Saatuja lausuntoja on yli 50, ja ne ovat keskenään melko ristiriitaisia. Moni lausunnonantaja kannatti pykälän täsmentämistä, toisaalta jotkut tahot ehdottivat myös koko pykälän kumoamista. Lausunnot käydään huolellisesti läpi ministeriössä ja esitykseen tehdään tarpeelliset muutokset. (jatkuu alla)

Lähde:

https://stm.fi/artikkeli/-/asset_publisher/stm-lykkaa-hoitohenkiloston-r...

---

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) verkkosivuilla on ohjeistusta hoitohenkilöstön ja opiskelijoiden rokotussuojasta.

Lisätietoja:

lääkintöneuvos Anni-Riitta Virolainen-Julkunen, p. 02951 63324, etunimi.sukunimi@stm.fi

hallitusneuvos Liisa Katajamäki, p. 02951 63329, etunimi.sukunimi@stm.fi

ylilääkäri Sari Ekholm, p. 02951 63447, etunimi.sukunimi@stm.fi

johtaja Taru Koivisto, p. 029516 3323, etunimi.sukunimi@stm.fi

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

itse olen kiltisti ottanut kaikki rokotteet, en tahdo että kukaan sairastuu tai pahimmassa tapauksessa kuolee minussa itävän taudin vuoksi.

arvostan myös maksaani niin paljon että en väkisin halua itselleni hepatiittia

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Aikanaan lääkiksessä otettaa keuhkortg joka vuoksi, ja tbc-rokotus uusittiin, jos tuberkullinikoe oli negatiivinen. Ei kenenkään mieleenkään tullut kieltäytyä perustuslakiin vedoten.

Nähdäkseni potilaalla täytyy olla oikeus kieltätyä rokottamattomien hoitajien antamasta hoidosta. En minäkään haluaisi joutua itsekkään narsistin armoille. Monissa sairaaloissahan rokotetuilla on merkki näkyvissä, vain kunnollisia hoitajia, kiitos!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset