Kirsiomp

Miksi kukaan ei puhu enää sotesta eikä makusta mitään? Tarkoituskin näin?

 

Oliko SDP:n alulle laittama ulkoministerin luottamusäänestys tarkoitettu vain yhdeksi sote- ja maku-uudistusta jarruttavaksi toimeksi, jotta uudistusta ei saataisikaan tällä vaalikaudella maaliin?

Näitä vastaavia "keskustelun avauksia" ts. yleisen keskustelun väärille urille ajavia esityksiä on nyt jo nähty useita hallituksen puolelta, mm. Aktiivimalli 1, alle 30-vuotiaiden perusteettomat määräaikaiset työsopimukset ja alle 20-hengen työntekijäfirmojen irtisanomissuojaheikennykset.

Miettikääpä keiden tavoitteita nämä em. keskustelun avaukset ajavat? Niin hallituksen avaukset kuin nyt tämä SDP:n luottamusäänestyskin ulkoministerin toimista?

Meneekö prosessikaavion mukaan?wink  

---

 

Tässä alla ihan itse asiasta eli sote-maku-uudistuksesta kiinnostuneille hieman viikonloppulukemista:

 

Maakuntien koetalousarvioiden laatiminen on aloitettu

Valtiovarainministeriö 21.9.2018 15.50


Uutinen

Maakuntien koetalousarvioiden laatiminen on aloitettu

Maakuntien ohjauksen simulointi jatkuu maakuntien koetalousarvioiden laadinnalla.

Maakunnat harjoittelevat talousarvion laatimista ensimmäisen kerran syksyllä 2018. Koetalousarvion avulla maakunnat harjoittelevat ja kehittävät talousarvioprosessiaan. Koetalousarvio laaditaan vuodelle 2021, mutta samalla laaditaan suunnitelma myös vuosille 2022 ja 2023. Koetalousarvio on tarkoitus laatia myös syksyllä 2019, mutta tällöin arvion tarkkuustaso tulee olemaan lähellä varsinaisen talousarvion laadinnan tarkkuutta.

Koetalousarvion laadinnan tarkoituksena on lisätä tietoa maakunnan rahoituksen riittävyydestä, organisaatioratkaisujen vaikutuksista talouteen sekä toiminnan sopeutustarpeista. Tarkoituksena on myös parantaa valmistelun tietopohjaa maakunnassa. Koetalousarvion pohjalta voidaan myös muodostaa valtionhallinnon ja maakunnan yhteinen näkemys maakunnan taloudellisesta tilanteesta ja sopeuttamistarpeista.

Koetalousarvion yhteydessä kerätään loka-marraskuun aikana maakuntien arviot uudistukseen liittyvistä taloudellisista riskeistä. Talouden riskitarkastelujen avulla on tarkoitus tunnistaa uudistuksen aloitusvaiheeseen kohdistuvia muutoksesta aiheutuvia kustannuksia sekä muita talouden riskejä.

Maakuntien talouden ja ohjauksen simulointi sekä koetalousarvio

Tutustu tarkemmin:

Aineistoja tilaisuuksista

Koetalousarvion laatimisen aloitustilaisuus 12.6.2018

Koetalousarvion valmistelu käynnistyi yhteisellä aloitustilaisuudella 12.6.2018.

Maakuntien ohjauksen simuloinnin palautetilaisuus 25.5.2018

Ohjauksen simuloinnista saatuja kokemuksia sekä oppeja käytiin läpi maakuntien ja valtioneuvoston yhteisessä maakuntatalouden simuloinnin palautetilaisuudessa perjantaina 25. toukokuuta 2018.

Lisätietoja:

Erityisasiantuntija Miia Kiviluoto, puh. 02955 30447, miia.kiviluoto(at)vm.fi
Finanssineuvos Teemu Eriksson, puh. 02955 30177, teemu.eriksson(at)vm.fi
Finanssineuvos Ville-Veikko Ahonen, puh. 02955 30066, ville-veikko.ahonen(at)vm.fi

 

Lähde:

https://alueuudistus.fi/artikkeli/-/asset_publisher/maakuntien-koetalous...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Tuntuu hiukan nurinkuriselta järjestykseltä aloittaa täysikokoinen opettelu ennen kuin laitkaan ovat valmiita. Kiire tuntuu olevan kova. Saman asian ajaisi riittävän pitkä ja rauhallinen siirtymäkausi lainsäädännön jälkeen, alkaen vaikkapa ATK-järjestelmien yhteensovittamisesta, johon on jo parin vuosikymmenen aikana tuhlattu melkoisesti varoja.

Käyttäjän ahkalevisalonen kuva
Kalevi Salonen

Tässä todellakin mennään takapuoli edellä puuhun. Ainakin satoja miljoonia on jo pantu menemään sote-uudistuksen valmisteluihin. Hallitus siis pelaa uhkapeliä kansalaisten rahoilla. Sekin on jo tullut vähintäänkin epäsuorasti esille, että käytetyistä suurista rahasummista on jo tullut uudistuksen olennaisin perustelu!

Aiheesta käydyn keskustelun hiljaisuus on hämmästyttänyt itseänikin. Onko nyt niin, että asiassa ei ole enää mitään uutta keskusteltavaa? Vai, vielä pahempaa, onko syynä SDP:n ajaminen asemiin vaalien jälkeisiä hallitusneuvotteluja varten. SDP laskenee, että sote-uudistus kannattaa ajaa umpikujaan mahdollisimman vähän Keskustaa loukaten. Näin sille suurin mörkö - valinnanvapaus - saadaan torjuttua ja samalla poliittiset asemat neljäksi seuraavaksi vuodeksi turvattua.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Kalevi, siltä tämä näyttää. Kokoomusta viedään kuin litran mittaa (vanha sanonta).

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Katso alla olevasta linkistä "Maakuntien ohjauksen simuloinnin palautetilaisuus 25.5.2018":

https://prospectumlive.com/event/maakuntien-ohjauk...

Huom! Videon alussa on 20 minuuttia ja 45 sekuntia tyhjää (ts. "Aloitamme kohta"...), joten siirtäkää aikaosoitinta oikeaan kohtaan, jos ette jaksa odottaa videon aloitusta. Tauko esityksessä on ajan 3:20 ja 4:15 välillä, joten sekin kannattaa hypätä yli.

Käyttäjän VesaHelkkula kuva
Vesa Helkkula

Samoin ihmettelen, miksi tämä Sote-maakunta uudistus on tällä kriittisellä viikolla jäänyt varjoon. On todella tärkeä asia pitkällä tähtäimellä

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Vesa Helkkula, sinun kommenttisi nro 5 näkyy nyt jotenkin oudossa paikassa, ihan kuin minun blogitekstini alimmaisena.

Tässä siis kirjoittamasi viesti:

"Samoin ihmettelen, miksi tämä Sote-maakunta uudistus on tällä kriittisellä viikolla jäänyt varjoon. On todella tärkeä asia pitkällä tähtäimellä"

PS. olen juuri ilmoittanut asiasta toimitukselle; katsotaan tuleeko asiaan korjaus -> nyt ko. kommentti nro 5 on poistettu kokonaan.

23.9. klo 12:26:

Sorry, Vesa, nyt vasta huomasin, että kommenttisi nro 5 oli ilmestynyt oikealle paikalleen.

Käyttäjän erkkilaitila1 kuva
Erkki Laitila

Hyvä, että olet Kirsi, aktiivinen esitellessäsi näitä yhteiskuntaelämän kiemuroita.
Päätöksenteon tieto ja taito puuttuu yhteiskunnan elimiltä. Johtaminen on heikkoa, minkä takia valtapeli pääsee sekoittamaan kuviot tämän tästä.

Aikanaan tällaista nähtyään Kekkonen olisi jyrähtänyt: S*******n tunarit!

"Miksi kukaan ei puhu enää sotesta eikä makusta mitään? Tarkoituskin näin?"

Kuka huolehtii enää sairaista ja lapsista ja köyhistä ja innovatiivisuuden tai työllisyyden edistämisestä? Onkohan aborttiasia viimein saatu järjestykseen, ettei siitä enää tarvi riidellä?

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Erkki, ihan totta, aborttiasia on käsitelty. Ja hyvä niin, koska minusta se on ihan kaikkien omantunnon asia ja näin sen täytyy olla myös Soinillakin omantunnon asia.

Mutta sitä en hyväksy, että ulkoministeri Timo Soini omassaa blogissaan kirjoittaa 14.9. näin:

"ONKO SDP VÄSÄHTÄNYT?"

http://timosoini.fi/2018/09/onko-sdp-on-vasahtanyt/

Minusta tällainen kirjoitus on hyvin outo arvovaltaiselta ulkoministeriltämme. Ja ei ole mikään ihme, että SDP tämän jälkeen teki Soinista välikysymyksen. Tilasiko Soini näin itselleen tämän luottamusvälikysymyksen, jossa sitten koko hallitus kaapattiin Soinin takuumieheksi?...

Onko hallituksemme jatkossa Soinin lapsenvahtina? Nähdäänkö pian uusi luottamusäänestys? Miten seuraavalla kerralla Kokoomus ja Keskusta ohjaavat edustajiaan äänestämään?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset