Kirsiomp

Puhemies: Onko hallituksella kollegiaalinen vastuu yhden ministerin toimista?

  • Puhemies: Onko hallituksella kollegiaalinen vastuu yhden ministerin toimista?

Ihmettelen tätä suomalaista poliittista järjestelmää ja ajattelua:

Miksi Sinisten annetaan terrorisoida järjestelmää siten, että he tekevät tästä Soinin luottamusäänestyksestä hallituskysymyksen? Ja miksi Sinisten annetaan se ihan mukisematta tehdä?

Tällaisestako me haluamme uuden normaalin? Siis jos yksi ministeri ns. töppää, niin koko hallitus vastaa siitä. Ei mitään järkeä.

Kyllä puhemiehen tai puhemiesneuvoston tulisi nyt ottaa komento tässä asiassa ja kieltää tällainen eduskunnan halventaminen perustuslain 34,3 §:n mukaisesti:

"Puhemies ja varapuhemiehet sekä valiokuntien puheenjohtajat muodostavat puhemiesneuvoston. Puhemiesneuvosto antaa ohjeita eduskuntatyön järjestämiseksi ja päättää, sen mukaan kuin tässä perustuslaissa tai eduskunnan työjärjestyksessä erikseen säädetään, asioiden käsittelyssä valtiopäivillä noudatettavista menettelytavoista. Puhemiesneuvosto voi tehdä aloitteen eduskunnan virkamiehiä koskevan lain ja eduskunnan työjärjestyksen säätämisestä tai muuttamisesta sekä ehdotuksia muiksi eduskunnan toimintaa koskeviksi säännöksiksi."

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731#L4P34

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän Kirsiomp kuva

(kuva tekstissä viitteellinen, ei yhteyttä käsillä olevaan asiaan)

Lisään vielä, että minusta tulisi nyt äänestää vain Soinin luottamuksesta. Ja jokainen voisi äänestää omantuntonsa eikä ryhmäkurin mukaan.

Puhemiehen tulisi nyt heti ohjeistaa, että nyt äänestetään vain Soinin luottamuksesta. Mitä Siniset sitten äänestyksen tuloksella tekevät, on heidän oma asiansa.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Kun Sampo Terho julisti Soini-äänestyksen hallituskysymykseksi, hän tarkoitti, että jos Soini ei saa luottamusta, siniset lähtee hallituksesta ja Sipilän hallitus menettää enemmistönsä.

Jos Siniset tänään lähtee, hallitus ei kuitenkaan heti kaadu, vaan johtaa tilanteeseen, että oppositiolla on enemmistö ja helppo kataa vähemmistöhallitus esittämällä hallitukselle välikysymyksen. (Aiheita oppositiolla on tukuttain).

Puhemies tai puhemiesneuvosto eivät voi hallituksen päätöksiin ja ratkaisuihin puuttua.

Hallituksen voi kaataa vain eduskunta tai hallitus itse jolloin pääministeri ilmoittaa presidentille hallituksen eroamisesta. Presidentti myöntää hallitukselle eron.

Esimerkiksi Kataisen sixpackistä lähti ensin Vasemmistoliitto ja kohta perään vihreät. Eli hallituksen enemmistö putosi 124:stä 102:teen. Vielä oli enemmistöhallitus.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Nyt puhemiehen/puhemiesneuvoston tulisi varmistaa, että tästä hallituksen kidnappaustyylistä ei tule vallitseva käytäntö jatkossa.

Puhemiehen tulee viheltää aikalisä asiassa, jos se ei muuhun nyt vielä pysty.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Lilliputtiasioita on aikaisemmin tuotu ministerin luottamuksen esteeksi, kuten kuititta remontointi tai seksitekstiviestit...

Nyt samalle viivalle tuli elämän kunnioitus - O tempora, o mores!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset