Kirsiomp

Tulevaisuuden kaupunki on kyvykäs luomaan ihmisten välistä vuorovaikutusta

  • Tulevaisuuden kaupunki on kyvykäs luomaan ihmisten välistä vuorovaikutusta

 

Tulevaisuudentutkija Ilkka Halava: “Pieni kaupunki on hyvä keksintö”

Tulevaisuuden näkymiä on myös kaksikotisuus, joka voimistuu nykyisestään. Kun kaupungistuminen alkaa hellittää joskus 2050-luvulla, luonnon arvostus nousee entisestään.

– Kaksikotisuus on iso asia. Ihminen kaipaa kahta paikkaa. Toisessa on äksöniä, kulttuuritarjontaa ja tiheyttä, toisessa rauhaa, luontoa ja eheytymistä. Halavan mielestä ei olisi tarpeen sanoa, että toinen on ykkösasunto ja toinen kakkosasunto, mutta kaksikotisuuden pitäisi vaikuttaa verotukseen.

– Jos meillä on kaksi asuinpaikkaa, ihmisten pitäisi itse pystyä päättämään, minne he maksavat vaikkapa kuntaveroja ja missä suhteessa. Halava on varma siitä, että lapset kiittäisivät, jos nykypolvi ei lopetakaan kaupunkeja, sulje kyliä tai tuhoa rakennuksia suuruuden ekonomian hengessä. Hän muistuttaa, että maailmalla kaupunkitutkijat puhuvat samasta asiasta.

– En ole ainoa."

---

Katso em. Kuntalehdessä 22.8. julkaistu artikkeli kokonaisuudessaan alla:

https://kuntalehti.fi/uutiset/paatoksenteko/tulevaisuudentutkija-pieni-k...

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Professori Jussi Jauhiainen: "Kuntiin sijoitettavilta kannattaisi kysyä halukkuutta asua maaseudulla"

https://kuntalehti.fi/uutiset/talous/professori-ju...

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Talouselämä 20.4.2018:

"Työn perässä muuttaminen ei kiinnosta suomalaisia, kertoo tutkimus – seurauksena työvoimapulaa ja rakenteellista työttömyyttä"

Suomalaisten muuttohaluttomuus voi muodostua vakavaksi ongelmaksi. Nordean teettämässä kyselytutkimuksessa kävi ilmi,että alle kolmasosa työikäisistä haluaisi muuttaa työn perässä.

https://www.talouselama.fi/uutiset/tyon-perassa-mu...

--

Siis mikä ratkaisuksi edellä kuvattuun? Voisimmeko ihan aikuisten oikeasti miettiä kaksoiskuntalaisuutta - myös verotuksellisesti? Otetaanko aihe seuraavien eduskuntavaalien pääteemaksi?

Tämä olisi sitä oikeaa koko maata hyödyttävää työttömyydenhoitoa!

Aktiivimallit I ja II joutavat romukoppaan!

Käyttäjän Lauri-PekkaAlanko kuva
Lauri-Pekka Alanko

Miksi muuttaisin, jos muutto minulle maksaisi yli 50.000 euroa. Aika pitkä rupeama säästää palkasta puhumattakaan uuden paikan yt-riskistä.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Vai joudummeko sen ikävän totuuden eteen, että "Yhä useammat nuoret ja korkeakoulutetut suomalaiset tahtovat ulkomaille töihin – "yritysten on hyvä panostaa innovatiivisempiin rekrytointitapoihin"

https://www.talouselama.fi/uutiset/yha-useammat-nu...

- -"Jopa 68 % työnhakijoista Suomessa haluaisi työskennellä ulkomailla, kertoo konsulttiyhtiö Boston Consultin Groupin (BCG) laaja kansainvälinen Decoding Global Talent 2018 -raportti. Osuus on noussut edellisen, vuoden 2014 raportin jälkeen kahdeksan prosenttiyksikköä."- -

- -"Toisin kuin Suomessa, maailmanlaajuisesti ulkomaille töihin haluaminen on laskussa. 57 prosenttia kaikista kansainväliseen kyselyyn vastanneista on halukkaita muuttamaan ulkomaille työn perässä, kun edellisessä suuressa tutkimuksessa vastaava määrä oli vielä 64 prosenttia." - -

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset