Kirsiomp

METSO-metsiensuojeluohjelma saavuttanut nyt 60 % suojelutavoitteestaan

  • METSO-metsiensuojeluohjelma saavuttanut nyt 60 % suojelutavoitteestaan

 

"Metsien monimuotoisuutta turvaavan METSO-ohjelman kautta suojeltiin vuonna 2017 yhteensä yli 5 000 hehtaaria metsää joko pysyvästi tai määräaikaisilla sopimuksilla. Lisäksi luonnonhoitotöitä toteutettiin METSO-elinympäristöissä 111 hehtaarilla. 10 vuotta sitten käynnistynyt METSO on nyt saavuttanut noin 60 % vuodelle 2025 asetetusta suojelutavoitteestaan.

METSO-ohjelmasta vastaavat ympäristöministeriö ja maa- ja metsätalousministeriö. Ympäristöministeriön hallinnonalalla suojelupäätökset tehdään ELY-keskuksissa. Vuonna 2017 METSO ylitti tavoitteensa muun muassa Uudenmaan (406 ha), Pohjois-Savon (420 ha), Keski-Suomen (347 ha) ja Hämeen (262 ha) ELY-keskusten alueilla. Osassa maata jäätiin aluekohtaisista tavoitteista muun muassa tarjolle tulevien, METSO-kohteeksi soveltuvien alueiden vähyyden vuoksi. Ympäristöministeriön hehtaaritavoite vuodelle 2017 saavutettiin kuitenkin käytännössä kokonaan, kun alueita suojeltiin koko maassa yhteensä 3 388 hehtaaria (99,6 % tavoitteesta)." - -

- -"Vapaaehtoisuuteen pohjaava METSO tarjoaa maanomistajalle mahdollisuuden suojella metsäänsä korvausta vastaan, joko pysyvästi tai määräaikaisesti. METSO-ohjelmassa toteutetaan myös luonnonhoitoa ilman maanomistajalle aiheutuvia kuluja. Metsän sopivuus METSO-kohteeksi arvioidaan jo alkuvaiheen kartoituksessa. Mikäli alue soveltuu METSO-kohteeksi, maanomistajan kanssa neuvotellaan suojelukeinosta. Saatuaan korvaustarjouksen maanomistaja tekee lopullisen päätöksen.

Lisätietoja:

Ympäristöneuvos Päivi Gummerus-Rautiainen, ympäristöministeriö, p. 0295 250 240, etunimi.sukunimi@ym.fi

Neuvotteleva virkamies Ville Schildt, maa- ja metsätalousministeriö, p. 0295 162 190, etunimi.sukunimi@mmm.fi

 

Lähde:

http://www.ym.fi/fi-FI/Ajankohtaista/10vuotias_METSOohjelma_saavutti_paaosin_(46108)

 

---

smiley Onko Sinulla METSO-metsiensuojeluohjelmaan soveltuvia metsiä, jotka voisit antaa suojeluun korvausta vastaan?

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Jostakin syystä lähdelinkki tekstissä ei toimi. Tästä voisi myös kokeilla löytää ko. ympäristöministeriön tiedotetta (21.2.2018):

http://www.ym.fi/fi-FI/Ajankohtaista/Tiedotteet/ti...

Tässä vielä linkki avohakkuiden kieltämiseksi valtion mailla kansalaisaloitteeseen:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3184

Aloite kerännyt jo 39 246 allekirjoitusta - allekirjoita Sinäkin! :)

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Jälleen kerran kansalaisaloite valtion metsien avohakkuiden kieltämiseksi on aloite metsien tuhoamiseen johtava järjetön city luontojärjestöjen huuhaata.
Ei valtion metsiä ole tarkoitettu erilaisten metsätautien pesäkkeiksi vaan ne ovat meidän kaikkien yhteistä omaisuutta.
Voisi jopa ajatella onko tämä metsiä vastaan osoitettua ekoterrorismiä.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

"METSO-ohjelman väliarviointi käynnistyi

Metsien monimuotoisuutta turvaava Etelä-Suomen metsien monimuotoisuuden toimintaohjelma METSO täyttää tänä vuonna 10 vuotta. Väliarvioinnissa selvitetään ohjelman tähänastiset tulokset ja tulevaisuuden näkymät.

Väliarvioinnin toteuttavat Jyväskylän yliopisto, Pellervon taloustutkimus (PTT) ja Gaia Consulting Oy. Väliarviointi valmistuu syksyllä 2018.

METSO-ohjelmasta vastaavat ympäristöministeriö ja maa- ja metsätalousministeriö. Ohjelmaa toteutetaan valtioneuvoston vuonna 2014 hyväksymän periaatepäätöksen mukaisesti ja se jatkuu vuoteen 2025.

Lähde:

https://mmm.fi/artikkeli/-/asset_publisher/metso-o...

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Vapaehtoinen metsänomistajille tarkoitettu Metsohjelman metsänsuojelu on ok. Olemme itse tavallaan edelläkävijöitä noin 10 vuotta sitten laitoimme suojeluun suoalueita ja puronvarsia tehostetusti nyt on suojelusopimuksen uusintavaihe menossa. Vaikka lie löytynyt raakkuja purosta ja jotain kuitenki erikoista kuulema on löytynyt.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Hienoa Seppo, mukavaa kun kerroit suojelustanne! Saako kysyä, mistä te saitte silloin 10 vuotta sitten tiedon METSO:sta?

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Empä tiedä oliko silloin edes Metso ohjelmaa, jotenkin vaan metsäkeskuksesta tuli ehdotus suojelusta niin otettiin tarjous vastaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset