Kirsiomp

"Euroopan solidaarisuusjoukot: pilottihankkeesta toteutukseen". Mitä tarkoittaa?

"EU-suurlähettiläät vahvistivat 27. kesäkuuta neuvoston puheenjohtajamaan Bulgarian ja Euroopan parlamentin edustajien aikaansaaman yhteisymmärryksen Euroopan solidaarisuusjoukkojen oikeudellisesta kehyksestä ja asiaa koskevasta budjetista vuosiksi 2018–2020.

Euroopan solidaarisuusjoukot perustettiin helpottamaan 18–30-vuotiaiden nuorten osallistumista erilaisiin solidaarisuustoimiin eri aloilla (ympäristö, kulttuuri, sosiaalipalvelut sekä pakolaisten, lasten tai ikääntyneiden auttaminen) eurooppalaisten arvojen käytännön ilmentymänä.

Euroopan solidaarisuusjoukkojen tavoitteena on edistää yhteiskunnallisten tarpeiden täyttämistä tehostaen samalla nuorten omakohtaista, koulutuksellista, sosiaalista, kansalais- ja ammatillista kehitystä. Tämänpäiväisen sopimuksen ansiosta voidaan siirtyä solidaarisuusjoukkojen täytäntöönpanon toiseen vaiheeseen. Sen tavoitteen mukaisesti ensimmäiset 100 000 eurooppalaista voivat osallistua solidaarisuusjoukkojen toimiin vuoteen 2020 mennessä.

- Jo muutamassa kuukaudessa solidaarisuusjoukot ovat osoittautuneet tarpeellisiksi: nuoret aikuiset ovat päättäneet käyttää aikaansa muiden auttamiseen, tietäen hyötyvänsä tulevaisuudessa tästä rikastavasta kokemuksesta omakohtaisesti ja ammatillisesti. Viesti on selvä: eurooppalainen solidaarisuus ei ole vain motto vaan täyttä totta. Sen parhaat puolet pääsevät esiin nyt, kun suunnitelmalle on sovittu selvät säännöt ja riittävä rahoitus. (Krasen Kralev, Bulgarian nuoriso- ja urheiluministeri ja neuvoston puheenjohtaja)

(jatkuu alla olevassa linkissä)

http://www.consilium.europa.eu/fi/press/press-releases/2018/06/27/europe...

 

surprise Mitähän tämä edellä kerrottu Suomessa tarkoittaa ihan käytännön tasolla? Osaako kukaan arvata?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän Kirsiomp kuva

- -"Esimerkkejä solidaarisuusjoukkojen toimintamahdollisuuksista

– Kroatiassa sodasta kärsineellä alueella toimiva järjestö ottaa palvelukseensa vapaaehtoistyöntekijöitä useammasta EU-maasta. Järjestö järjestää konfliktin osapuolina olleisiin yhteisöihin kuuluville nuorille toimintaa, jolla edistetään yhteisöjen rauhanomaista rinnakkaiseloa. Eri yhteisöihin kuuluvien on helpompi hyväksyä vapaaehtoistyöntekijät, jotka tulevat alueen ulkopuolelta. Näin hankkeella päästään parempiin tuloksiin.

– Pohjanmerellä sattuneen öljyvuodon jälkeen nuori tanskalaisnainen menee auttamaan Ruotsin viranomaisia pahimmin saastuneelle alueelle. Hän osallistuu kunnan organisoimiin alueen puhdistustoimiin ja eläinten pelastustyöhön yhdeksän kuukauden ajan. Euroopan vapaaehtoispalvelu korvaa naisen majoitus-, ruokailu- ja matkakulut, vakuutuksen ja taskurahan kunnan viranomaisille.

– Nuori ateenalainen sosiaalityöntekijä ottaa työvoimatoimiston avustuksella vastaan työtarjouksen pakolaisten vastaanottokeskuksesta Thessalonikista. Hän liittyy kahdeksaksi kuukaudeksi opettajien, psykologien ja sosiaalityöntekijöiden muodostamaan tiimiin, joka auttaa pakolaislapsia sopeutumaan uuteen ympäristöönsä. Hänelle maksetaan kuukausipalkkaa ja 200 euron kuukausiavustus elin- ja matkakustannuksiin." - -

Lähde:

http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-16-3062_...

---

Olisipa mukavaa kuulla täällä US-blogissa esimerkiksi ministeri Sampo Terhon ajatukset Euroopan solidaarisuusjoukoista tai Sari Essayahin, joka on yleensä aina hyvin perehtynyt Eu:n "solidaarisiin" hankkeisiin...

Katsokaa aiheesta lisää alla:

https://europa.eu/youth/solidarity/faq_fi

Käyttäjän Kirsiomp kuva

"Euroopan solidaarisuusjoukkojen projektityyppejä

Ohessa on lueteltu projektityyppejä, joita Euroopan solidaarisuusjoukot voivat tukea. Luettelo ei ole tyhjentävä, ja sitä voidaan muuttaa hankkeen kehittyessä.

Osallistaminen

Tämä on laaja aihepiiri, joka sisältää esimerkiksi työskentelyä vammaisten tai erityistarpeita omaavien parissa, syrjinnän ja suvaitsemattomuuden torjuntaa, työskentelyä vähemmistöjen (kuten romanit) parissa sekä kulttuurien, uskontojen ja sukupolvien välisiä kysymyksiä.

Pakolaisten ja maahanmuuttajien vastaanotto ja kotouttaminen

Eurooppaan äskettäin saapuneiden ihmisten auttaminen saamaan turvallisen vastaanoton ja kotoutumaan uusiin yhteisöihin Euroopassa.

Kansalaisuus ja demokraattinen osallistuminen

Mahdollisesti työskentely ihmisoikeus-, oikeudenkäyttö- ja oikeudellisten kysymysten parissa ja ihmisten auttaminen demokraattisten prosessien ja päätöstentekijöiden ymmärtämisessä ja niitä koskevan osallisuuden parantamisessa.

Katastrofien ennaltaehkäisy ja niiden jälkitoimet

Yhteisöjen auttaminen välttämään luonnonkatastrofien tiedettyjä riskejä tai tukeminen palautumisessa katastrofien jälkeen. Huomaa, että Euroopan solidaarisuusjoukkojen osallistujia ei pyydetä osallistumaan välittömiin pelastustoimiin katastrofien yhteydessä; näistä tehtävistä vastaa edelleenkin koulutettu henkilöstö, jolla on kokemusta vaarallisista olosuhteista.

Ympäristö ja luonnonsuojelu

Ilmastonmuutokseen, energiaan ja luonnonvaroihin liittyvät projektit eri aloilla, kuten maa-, metsä- ja kalatalous.

Terveys ja hyvinvointi

Yleistä terveyttä ja hyvinvointia, kuten terveellisiä elämäntapoja ja aktiivista ikääntymistä tukevat projektit.

Koulutus

Projektit voivat sisältää monenlaisia koulutusalan teemoja, kuten koulunkäynnin keskeyttämisen torjunta, perustaitojen (kuten matematiikan ja tietotekniikan) osaamisen parantaminen ja vieraiden kielten opettaminen.

Työllisyys ja yrittäjyys

Avustaminen työttömyyteen pureutuvissa hankkeissa ja yrittäjyyshenkisyyden lisääminen.

Luovuus ja kulttuuri

Taiteen ja kulttuurin käyttö yhteisöjen ongelmien ratkaisemisessa.

Urheilu

Osallistumismahdollisuuksien ja tasa-arvon lisääminen urheilun alalla ja ruohonjuuritason urheilun edistäminen.

Lähde:

https://europa.eu/youth/solidarity/topics_fi

---

Jotenkin pistää silmään tekstin alussa oleva maininta, että "Luettelo ei ole tyhjentävä, ja sitä voidaan muuttaa hankkeen kehittyessä."

Väkisin tulee mieleeni se, että tästä ei enää ole pitkä matka eu:n yhteisiin sotajoukkoihin...

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Onko tarkoitus ehkä koota Nashi-nuoria vastaava järjestelmä Eu:hun?

"Nashi-järjestö on Kremlin ase­tais­te­lus­sa nuorison sieluista"

http://www.kaleva.fi/mielipide/kolumnit/nashi-jarj...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset