Kirsiomp

Nyt olisi "aitovihreälle" puolueelle tilaa Suomen puoluekentässä!

 

Jos menetämme hyönteiset, kaikki romahtaa! crying

- -”Tutkijoilla ei ole varmaa selitystä sille, miksi hyönteisten määrä on laskenut niin paljon. Maanviljelysalueiden leviäminen voi olla yksi selitys, koska niillä hyönteisillä ei ole niin paljon ravintoa. Toinen selitys on altistuminen hyönteismyrkyille.

”Kaksi kolmasosaa kaikesta elämästä maapallolla on hyönteisiä, mutta niiden määrä on laskenut hirvittävästi”, sanoo tutkijaryhmään kuulunut Sussexin yliopiston professori Dave Goulson Guardian-lehdessä.

”Näyttää siltä, että teemme isoja maa-alueita sellaisiksi, että elämä ei menesty niillä, ja olemme menossa kohti ekologista maailmanloppua. Jos menetämme hyönteiset, kaikki romahtaa.” - -

Lähde:

https://tekniikanmaailma.fi/tutkijat-varoittavat-ekologisesta-maailmanlo...

----

Hyönteishotellin valmistusohje, klikkaa alla olevaa linkkiä:

https://www.ilmase.fi/site/tietopaketit/hyonteishotellin-valmistusohje/

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Ajattelemisen aihetta meille kaikille:

Pentti Linkola, Itse asiassa kuultuna, 7.1.2016

https://www.youtube.com/watch?v=5nbrHdVZVCw

ja hieman nostalgiaa...

https://www.youtube.com/watch?v=cOP9K36HOmg

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Hjallis tuumailee "Mä en ymmärrä vihreitä":

https://www.youtube.com/watch?v=i9OBJr9OySY

--

Ymmärrättekö te? Mitkä Vihreiden arvot ovat tänä päivänä? Miten ne näkyvät Vihreiden politiikassa? Vai näkyvätkö ne mitenkään? Onko Vihreys unohtunut Vihreiltä?

Käyttäjän Sanna50 kuva
Sanna Tenkula

Hyödylliset hyönteiset vähenee ja punkit lisääntyy. Punkit ovat jo lähes riesa meidänkin korkeuksilla.

Kimalaisia, mehiläisiä, kukkakärpäsiä, perhosia ja muita pörrääjiä niitä tarvitsemme.

Maataloudessa säilörehun kasvava tuotanto vähentää heinänviljelyä ja sen myötä kasvilajistoltaan monipuolisia alueita, joita pölyttäjät voisi hyödyntää koko kasvukauden.

Käyttäjän Sanna50 kuva
Sanna Tenkula

"Mitkä Vihreiden arvot ovat tänä päivänä".
Täyttä teatteria koko touhu Vihreillä. Vihreät eivät ole todellisuudessa mikään ympäristön suojelua ajava puolue.

Sellaista asiaa kuin vastuun otto ei ole olemassa, se on vaan kaunis lause joka ei tarkoita mitään käytännössä Vihreillä.

Vihreiden passiivisuutta kivimurskaamoasioissa on ihmetelty aika monessakin kunnassa. Samoin tuulivoimala haitat/vaarat ja raiskattu ympäristö.

Yhteyden otot Vihreisiin ja perussuomalaisiin on osoittaneet, että perussuomalaiset kunnioittavat voimakkaammin ympäristöarvoja kuin vihreät.

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

Pitääkö siis keksiä uusi viherpuolue tekemään vielä isompia mokia, kuin nykyvihreät. Saataisiin niillä sitten peiteltyä tehdyt vihermokat.

Mielestäni olen jokseenkin vihreästi ajatteleva, mutta kun ne vaan meni jä töpeksi ja ajoi läpi muutamia todella onnettomia asioita. Alkoiko musta Audi kiinnostaa?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Kyllä nämä nykyisetkin Vihreät tekevät hartiavoimin töitä esimerkiksi neonikoitidien kieltämiseksi EU:ssa. Itsekin kirjoittanut tänne blogeja aiheesta jo vuosia sitten kun ongelmat alkoivat näkymään. Jos haluat selvittää mikä puolue sen sijaan Suomessa vastustaa hyönteismyrkkyjen rajoittamista, niin kannattaa katsoa Sipilän joukkojen suuntaan. Hallituksessa asioita olisi helpompi hoitaa, mutta se edellyttäisi äänestäjien ymmärryksen lisääntymistä.

Yllättävän kauas tosin piti selata ennen kuin löysin viimeisen kirjoitukseni aiheesta. Tämä on vuodelta 2013. Vihreät kun ovat asioissa kiinni paljon ennen muita.

http://buimonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/134176-me...

Tuossa linkkiä Vihreiden EU-puuhiin.
https://www.greens-efa.eu/en/article/news/give-bee...

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Ilman pölyttäjiä ruoka loppuu.

1. Turhan tavaran ostaminen pannaan
2. Kestäviä tavaroita,vaatteita ym. Nykyään kaikki on kertakäyttöistä, jopa pesukoneet hajoavat usein muutaman vuoden päästä
3. Syntyvyys Aasiassa ja Afrikassa alas.
4. Metsien istutusta (Paloheimo on kirjoittanut tästä paljon)http://unite-the-armies.org/
5. Hyönteismyrkyt
6. Vähemmän lihansyöntiä
......

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Haittanurmikoiden kieltäminen. Kukkakasvien, niin luonnonkukkien kuin perennojen suosiminen. Metsien avohakkuun salliminen vain erikoisluvalla. Puistojen ja ns virkistysmetsien käyttö talousmetsinä kielettävä jne.
Hävikin minimoiminen. Jätteiden rahtaaminen Afrikkaan ja Intiaan lopetettava
....

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

Suurin virhe, mitä maapalloll on koskaan keksitty-tehty-luotu-rakennettu-kehittynyt, on ihminen.

Kun viimoinen immeinen sammuttaa lähteissään valot, ei mikään tänne jäävistä olioista-floorasta-faunasta ihmettele muutosta. Ne vaan degeneroituvat, generoituvat, tai kuolevat pois.

Mitä väliä?

Käyttäjän harrimakipetaja kuva
Harri Mäki-Petäjä

Hyvä avausteksti Kirsillä. Nykykeskusta, mitä tuosta nyt sanois: päältä vihreä, mutta sisältä löytyy toinen kokoomus. Aitovihreyttä tarvitaan, mutta itse kaipaan aitoa vanhan ajan kommunistipuoluetta, joka pitää esillä köyhän asiaa. Se pakottaisi keskustan ja sdp:n hieman tarkistamaan linjaansa ja paremmin pitämään huolta perus- ja vähimmäisturvan varassa olevista.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Mikään aate tai ideologia ei ole tuhonnut luontoa enemmän kuin kommunismi. Milloin kommunismi on hoitanut köyhien asia? Ei milloinkaan.

Kommunismi on alistanut, nöyryyttänyt ja tehnyt lisää köyhiä. Kommunismia kokeiltiin 50 maassa ja kaikissa epäonnistui.

Käyttäjän harrimakipetaja kuva
Harri Mäki-Petäjä

Jaakko: En minä luonnonsuojelua varten kommunistipuoluetta kaipaa vaan pitämään ääntä köyhän asiasta. Muutama Esko Juhani Tennilän tyyppinen kansanedustaja tarvittaisiin eduskuntaan. Ei sen takia, että sillä opilla köyhyys poistuu, vaan sen takia, etteivät muut puuolueet kokonaan unohda köyhän asiaa.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #17

Itseasiassa perinteisen luonnonsuojelun kannalta kommunistisen järjestelmän teollisuuden ja maatalouden tehottomuus oli luonnon monimuotoisuudelle hyvä asia: ympäristötuhoja on, mutta ne ovat enimmäkseen paikallisia tai korkeintaan alueellisia. Valtavia määriä alkuperäistä luontoa säästyi. Kylmän sodan takia valtavia alueita oli suljettuna ja sekin teki luonnolle hyvää. Asian voi havaita jo Karjalan kannaksella: perinnemaisemat voivat hyvin, kesän kukkaloisto, hyönteisten ja lintujen määrät jne ovat aivan jotain muuta kuin Suomen puolella. Sama juttu Baltian, Puolan ja koko muun itäisen Euroopan maaseudulla. Saksassakin ero näkyy: sama kansa samoissa raunioissa rajan kummallakin puolella, sitten toisella puolella vuosikymmeniä totaalinen tehotalous ja vauraus, toisella sosialistinen rämpiminen ja köyhyys. Lopputulos: monimuotoista vehreyttä onkin enemmän idässä!

Tämä kommentti ei ole kommunismin puolustelua eikä sen järkyttävien ympäristötuhojen vähättelyä.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Harri, olen usein kanssasi samaa mieltä, mutta nyt täytyy kyllä todeta, että Keskusta on ollut Suomen ympäristö- ja luonnonsuojelupolitiikalle erittäin vahingollinen ns. normien purun myötä.

Keskusta ei ole mistään kohdin vihreä. Maankäyttö- ja rakennuslakiin viime vuosina tehdyt kaavoituksen "sujuvoittamiset" ovat olleet yhtä myrkkyä: Kuntien kaavankuulemiset ovat vain yhtä suurta teatteria, jossa ollaan kuulevinaan kuntalaisia. Valitusoikeuksia on kavennettu - ja kavennetaan aina vaan entisestään. Ja tulevan maakuntahallinnon myötä LUOVA-virasto viimeistelee tämän Keskustan luontoterrorin. Tällaiseen kehitykseen tulee tehdä stoppi!

Käyttäjän harrimakipetaja kuva
Harri Mäki-Petäjä

Kaavahommasta samaa mieltä. Sanoinkin tuolla edellä, että on keskusta päältä vihreä. Pinnan alta löytyy toinen keskusta, joka kaventaa valitusoikeutta ja kaavakuulemiset on nähty monta kertaa: näennäisesti kuullaan mutta ei kuunnella.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Nyt taas lähti Oksiala-Mäki-Petäjän mopo käsistä!

Blogin aiheena olivat hyönteiskuolemat. Miten kaavoituksen sujuvoittamispyrkimys tai kuulemismenettelyn laiminlyönti olisi syynä hyönteisten esiintymiseen?

Jos itse nostaisin yhden ympäristöteon viimeisten hallitusten ajalta, olisi se hiilivoimasta luopumispäätös, jonka Keskustan ympäristöministeri Tiilikainen on ajamassa läpi.

Edellisessä hallituksessa ympäristöministeriötä hallinnoi Vihreät. Mitään yhtä merkittävää ei ympäristönsuojelun kannalta saatu aikaan. Silti Vihreitä haukutaan siitä, että olisivat toimineet Suomen vahingoksi hallituskaudellaan. Soiden suojeluohjelman he toki saivat aikaan. Sillä lienee jonkinmoinen merkitys myös hyönteispopulaation kannalta.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Viime syksynä julkistettiin laaja europpalainen tutkimus jota oli suoritettu eri maissa ja eri mehiläislajeilla ja kimalaisilla. Tutkittiin eri ns kasvinsuojeluaineiden myrkkykoostumusten vaikutusta. Ruotsalainen toimittaja oli tehnyt artikkelin jossa oli tämä tutkimus lähdeaineistona.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Vihreät ja sen mukana vihreät poliitikot ovat yhtä kaukana oikeasta vihreydestä ja luonnonsuojelusta kuin minä olen täällä Lapissa Hakaniemen torilta.

Vihreiden teot ja politiikka ja heidän vihreytensä ei ole sen kummempaa kuin muidenkaan puolueiden vihreys. Suurta teatteria.

Puuhastellaan kaikenlaisten ideologisten asioiden ympärillä, joilla luonnonsuojelun kannalta ei ole mitään merkitystä. Tuulimyllyt hyvänä esimerkkinä. Luonto paskaantuu ja tuhoutuu ympärillämme nopeaan tahtiin ja vihreät rakentavat tuulimyllyjä!!!

Jokaisen pitäisi säännöllisin väliajoin lukea Pentti Linkolan ajatuksia vähän samaan tapaan kuin tosiuskovaiset Raamattua.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Olenkin sanonut, että Koijärven esitaistelijat "kääntyisivät haudassaan".

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Ville Komsi, Irina Krohn, Osmo Soininvaara ovat ihan liian nuoria kuolemaan.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Kuvaavaa kommenteissa on se, että kukaan ei edes kuvitellut jonkun muun puolueen koskaan tekevän näille ongelmille mitään. Se, ettei Vihreät ole pelastaneet vielä maailmaa on totta. Jatketaan edelleen yrittämistä äänestäjien välinpitämättömyydestä huolimatta.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Touko Aallon 13.5.2017 linjapuhe:

https://www.youtube.com/watch?v=rxcSd8JLpsQ

---

Touko luetteli paljon tavoitteita, mutta hyvin vähän keinoja niiden toteuttamiseksi. Lisäksi hän puhui enimmäkseen ihmisistä, ei juurikaan luonnosta tai eläimistä. On totta, että Vihreät ovat "tulevaisuuspuolue" - tulevaisuuden, jossa ei ole luontoa eikä eläimiä.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Harri, kaipailit tennilöitä eduskuntaan pitämään köyhän puolta. Kyllä Li hoitaa hyvin tuon pestin ;-)

Jos/kun Li huomaisi ottaa "aitovihreyden" mukaan puheisiin, niin uskon, että vasemmiston kannatus tuosta nousisi: ehkä puntit olisivat sitten tasan vihreiden ja vasemmiston kesken.

Tuskin Liike Nyt pystyy tähän "aitovihreyteen"...

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Kai Niemeläinen, hyvin tämä mopo kulkee...

Keskusteluhan lähti varsin mukavasti käyntiin ;-)

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Huomasittehan, että Touko Aalto sanoi edellä linkissä kommentissa 19 olevan linjapuheensa lopussa, että hän haluaa olla viemässä puoluetta kohti maakunta- ja sotevaaleja.

Vieläkö näin on, vaikka julkisuuteen Aalto sanoi viikko sitten, että Vihreät eivät hyväksy tähän mennessä suunniteltuja sote- ja maakuntauudistuksia?

Käyttäjän Sanna50 kuva
Sanna Tenkula

Kyllä Vihreät osaa takin käännön. On nähtävillä ympäristö asioissakin sama meininki.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Sanna, takinkääntöjä on nähty vähän yhdellä sun toisella...

Olen ajatellut, että olisiko Suomeen hyvä kokeilla ns. vähemmistöhallitusta? Joutuisi hakemaan kompromisseja hallitus-oppositio-rajan yli ja silloinhan takinkäännöt vähenisivät.

Tässä linkistä löytyy suunnitellun maakuntahallintomallin hallintosääntö, jos joitakin se kiinnostaa:

http://alueuudistus.fi/hallintosaanto

Anja Musakka

Edellisten eduskuntavaalien edellä löysin jostain kaikkien nykypuolueiden historian ja kehityksen tähän päivään. Vihreiden synnyn muistaa varmaan moni (Komsi, Krohn, Soininvaara, olihan siellä Haaviston Pekka ja telaketjuköyttäytymiset hakkuiden estämiseksi). Silloin he vaivoin saivat 1-2 kansanedustajaa. Vihreiden kansanliike kuitenkin vähitellen laajeni, kunnes yksi ja toinenkin puolue rupesi puhumaan luonto/ympäristöarvoista ja Vihreät vähitellen menettivät kärkipuolueasemansa luonnon moninaisuuden olemassaolon puolustajana, kun joka puolue alkoi sitä omasta näkövinkkelistään "puolustaa". Vihreidenkin piti alkaa kehitellä muitakin äänestäjiä houkuttelevia asioita ajettavaksi. Siten Vihreiden alkuperäinen agenda pikkuhiljaa muiden puolueiden omiessa aihetta liudentui milloin miksikin ja nykyään vihreyttä on kaikki, mikä vähänkin haiskahtaa ympäristöltä rakennusmääräykset mukaan lukien. Jos edellisessä hallituksessa ns. entiset, oikeat vihreät jotain yrittivät ajaa, niin oli näitä muita "vihreitä", jotka heti kamppasivat. En yhtään ihmettele Soininvaaran älykkönä hyppäämistä ulos hiekkalaatikolta.
Viimeisinpänä nyt nähtiin vihreän väriseksi muuttuva PM, joka lanseerasi realistisen äpärekakkaransa. Ei taida äpäre näillä kuivilla kovinkaan hyvin pelloilla kasvaa.
Luonnonsuojeluliiton ajatus on mielestäni tärkeää, mutta siihen ei taas sovi Sipilän ajama realistinen vihreys Talvivaaroineen ja järvien suolajärviksi muuttamisineen.
Vihreydellä ja "vihreydellä" on isot eronsa. Näin iltatokkurassa juohtui ajatus, että keskustalaisten realistinen vihreys on kuin käki, joka munii toisen pesään yrittäen tuhota alkuperäisen pesän poikaset (ja että alkuperäinen emo ruokkii tämän käenpoikasen)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset