Kirsiomp

Maankäyttö- ja rakennuslain parlamentaarinen uudistustyö käynnistyi!

  • Sote- ja maakuntauudistuksessa hyväksytään myös LUOVA-virasto
    Sote- ja maakuntauudistuksessa hyväksytään myös LUOVA-virasto

 

Maankäyttö- ja rakennuslain kokonaisuudistuksen parlamentaarinen seurantaryhmä ja työryhmä asetettu

Ympäristöministeriö 25.4.2018 16.09

"Tiedote

Ympäristöministeriö on tänään asettanut maankäyttö- ja rakennuslain kokonaisuudistuksen valmistelua varten parlamentaarisen seurantaryhmän ja työryhmän.

Parlamentaarisen seurantaryhmän puheenjohtajana toimii asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen. Ryhmässä on jäsen jokaisesta eduskunnassa edustetusta puolueesta. Parlamentaarinen seurantaryhmä ottaa kantaa uudistuksen päälinjauksiin, arvioi sen valmistelutyötä ja edistää uudistusta palvelevaa vuorovaikutusta etenkin poliittisten toimijoiden kesken. Parlamentaarisen seurantaryhmän varapuheenjohtajana toimii kansliapäällikkö Hannele Pokka ympäristöministeriöstä.

Työryhmä valmistelee parlamentaarisen seurantaryhmän linjausten pohjalta ehdotuksen uudeksi maankäyttö- ja rakennuslaiksi. Työryhmä muun muassa sovittaa yhteen ja aikatauluttaa työn sekä vastaa vaikutusten arvioinnista. Työryhmän puheenjohtajana toimii ylijohtaja Helena Säteri ympäristöministeriöstä ja varapuheenjohtajana professori Ari Ekroos Aalto-yliopistosta. Professori Ekroosista tulee myös toukokuussa asetettavan sidosryhmäfoorumin puheenjohtaja. Sidosryhmäfoorumin tehtävänä on varmistaa monipuolinen vuorovaikutus ja asiantuntemuksen saaminen uudistustyössä täyteen käyttöön.

Lakiuudistuksen tietopohjaa on kasvatettu useilla taustaselvityksillä ja -hankkeilla, verkkoaivoriihillä ja seminaareilla. Virkamiesvalmistelussa tuotettu tieto on nivottu keskustelupaperiksi, jonka luonnosta voi kommentoida 15.5. saakka.

Maankäyttö- ja rakennuslaki kattaa alueiden ja rakennusten suunnittelun, rakentamisen ja käytön. Laki tuli voimaan 1.1.2000, ja sen voimassaolon aikana siihen on tehty lukuisia muutoksia. Muutettuja, lisättyjä tai kumottuja pykäliä on peräti kaksi kolmasosaa lain runsaasta 300 pykälästä. Lain voimassaolon aikana sen toimivuudesta ja soveltamisesta on tehty lukuisia selvityksiä.

[*]Maankäyttö- ja rakennuslain uudistustyön arvioidaan valmistuvan ensi vaalikauden puoliväliin mennessä.

Asettamispäätös: maankäyttö- ja rakennuslain kokonaisuudistuksen valmistelun organisointi (pdf)

[*]Maankäyttö- ja rakennuslain uudistus

[katso edelliset tiedot [*] lähdelinkistä tämän tekstin lopusta]

Ministerin erityisavustaja Tea Usvasuo, p. 046 922 8946, etunimi.sukunimi@ym.fi

Ylijohtaja Helena Säteri, p. 0295 250 281, etunimi.sukunimi@ym.fi

--

Lähde:

http://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/maankaytto-ja-raken...

--

smiley Hyvät kanssakulkijat!

Nyt olisi viimeistään aika jokaisen suomalaisen kiinnostua kaavoitusta, rakentamista ja asumista koskevista kysymyksistä ja kertoa sille omalle kansanedustajalle se, miten yhteisiä kehitysaskelia tulisi ottaa, jotta meillä itsellämme säilyisi vaikutusvalta oman asuinalueemme kaavoituksessa ja rakentamisessa -

tai ihan sen ikioman "mökin" rakentamisessa wink ...

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Katso täältä lisää asiaan:

http://www.ym.fi/fi-FI/Maankaytto_ja_rakentaminen/Lainsaadanto_ja_ohjeet/Maankayton_ja_rakentamisen_valmisteilla_oleva_lainsaadanto/Maankaytto_ja_rakennuslain_uudistus/Maankaytto_ja_rakennuslain_uudistus(42391)

Huom. kopioi linkin osoite, siirrä se googlekenttään ja hae sivusto esiin. En jostakin syystä saa em. linkkiä aktiiviseksi.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Katso myös tuhti 250-sivuinen tietopaketti "Arviointi maankäyttö- ja rakennuslain toimivuudesta 2013" (Ympäristöministeriö):

https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/4...

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Tulee vaan mieleeni, että jos Siniset lähtevät hallituksesta, ja tilalle ei saada rkp:tä ja kristillisiä, niin Vihreillehän voisi antaa kunnian LUOVAN viraston valitusoikeuden palautuksesta, jos he muuten syövät sote- ja maakuntauudistuksen kaikkine "piikikkäine kiduksineen ja evineen"...

Siis poistettiinko LUOVAN valitusoikeus alkuperäisestä lakiluonnoksesta vain sen vuoksi, että sillä voidaan tarvittaessa pelata hankalaksi osoittautuvissa sote- ja maakuntauudistuskiemuroissa?

Vrt. Nikon hyvä puheenvuoro asiasta Maijalan blogissa:

- -"Erikoisinta lakiprosessissa on ollut, että luonnoksessa oli mukana erillisen valvontayksikön perustaminen Luovaan ja sitä kannatettiin mm Korkeimman hallinto-oikeuden taholta. Varsinaisessa esityksessä tämä on kuitenkin poistettu, miksi ihmeessä? Pelkkä toteamus siitä, että se olisi ollut samassa virastossa ei riitä. Valvoohan vaikkapa eduskunnassa toimintaa tahoja, jotka ovat samalla osa eduskunnan kokonaisuutta kuten vaikkapa eduskunnan oikeuskansleri." - -

http://emmaijala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/254433-y...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset