Kirsiomp

Ei ollenkaan hullumpi idea tämä Liike Nyt! Kokeillaanko miten toimii?

 

wink Ei hullumpi idea...

 

HS.fi 21.4.2018:

- -Monen tavallisen kansalaisen suhde poliittiseen päätöksentekoon on käydä äänestämässä vaaleissa. Vaalien välillä kansalaiset jatkavat arkeaan, ja suhde politiikkaan tulee etäisemmäksi.

Liike Nyt pyrkii lisäämään tätä vuorovaikutusta. Sen ratkaisu on nettisivujen perustaminen. Nettisivuille nostetaan joka viikko jokin poliittinen teema, jota alustetaan kahdella eri näkökulmalla.

Liikkeen jäsenet pääsevät sitten äänestämään, kumpi näistä vaihtoehdoista on parempi. Kyseessä ei ole mikä tahansa nettiäänestys, jossa näytetään peukkua ylös tai alas ja annetaan hymynaamoja. ”Äänestystuloksella on merkitystä, koska liikkeellämme on oma kansanedustaja, joka voi vaikuttaa asioihin”, Jungner sanoo.

Harkimo kertoo, että nettiäänestyksen tulos ohjaa ainakin jossain määrin sitä, miten hän itse jatkossa äänestää eduskunnan täysistunnossa. ”Se tulos antaa ainakin osviittaa. Teen silti aina itsenäisesti omat äänestyspäätökseni”, Harkimo sanoo.

Itse äänestystulosta olennaisempaa on kuitenkin Jungnerin mukaan se, miten ihmiset perustelevat kantojaan nettikeskustelussa. ”Se kuinka paljon pystyt vaikuttamaan riippuu siitä, miten hyvin osaat argumentoida kantasi”, Jungner sanoo.

Liike Nyt -sivujen äänestyksiin ja keskusteluun pääsee mukaan rekisteröitymällä sähköpostilla. Keskustelua on Jungnerin mukaan tarkoitus moderoida tarkasti, jotta ”kaikenmaailman someörkit ja trollit eivät pääse sitä sotkemaan”.

- -

Lähde:

https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005650484.html 

Liikenyt.fi:

https://liikenyt.fi/

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Edellisessä siteeraamassani uutisessa Jungner sanoo, ”Tottakai meillä on arvot”. Ne ovat hänen mukaansa:

1) Ilmastonmuutos on totta.

2) Jokaisesta pidetään huolta.

3) Uskomme markkinatalouteen.

4) Yrittäjyys on tehokas tapa järjestää tekeminen.

--

Kannatettavia arvoja kaikki, tuumailen tässä itsekseni... Why not? ;-)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Hyvä arvot sinänsä, mutta mahdotonta toteuttaa koska ne kumoavat toisensa.. Et pysty kapitalismiin/markkinatalouteen jos haluat mennä täysillä Ilmastonmuutosta vastaan. Ja jos jokaisesta tarkoittaa myös niitä jotka tulevat(ovat suomessa laittomasti, niin meiltä loppuu rahat kohtapuolin? Siis emme voi edes pitää jokaisesta huolta..

Ja lisää tuosta ilmastosta joka vaikuttaa kaikkeen, myös maahanmuutto (runsas sellainen vaikuttaa negatiivisesti luontoon ja ilmastoon, joten pitäisi lähteä sitä sitten vähän fixamaan, mutta tosiaan jokaisesta pidetään huolta? Taas kumotaan yhdellä asialla toinen..

Veikkaan ettei tästäkään tule mitään, koska eivät pysty puhumaan realisesti,vaan pitää kumartaa jokaiseen suuntaan..

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Ahneudesta ei ainakaan leikata :)

"2) Jokaisesta pidetään huolta."

Tuotahan nykyisetkin päättäjät sanovat tekevänsä. Laadusta ei kyllä kumpikaan taho puhu mitään. Hyvin tai huonosti, mutta huolta pidetään.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Kokeillaan, sittenhän sen näkee!:)

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Ootellaan nyt sentään mitä konkreettista näillä tulokkailla on tarjolla. Nythän on tarjolla vain keskeneräisiä mielikuvia (unelmahöttöä). Eiks se riitä keskeneräisyydestä, että joku Sipilä kööreineen yrittää ajaa epäilyttäväksi todettua viritelmää maaliin?

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Odotetaan, että tulee jokin järkevä ohjelma ja heidän pitää hommata 5000 kpl:n kannattajakortit, jos mielii päästä rekisteriödyksi puolueeksi.

Piraattipuoluetta syytettiin aikoinaan jatkuvasti varkaiden puolueeksi ja yhden asian liikkeeksi ja vaivoin jouduttiin korjailemaan näitä virheellisiä olettamuksia.

Paavo Väyrysen perustama puolue oli alun perinkin kummallinen ja nyt tässä sitten nähdään, että miten se oikeasti onkaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Pakko on asettaa ehdokkaita eduskuntaan, jos jotain meinaa aikaiseksi saada, muutenhan tuo jää vain pienen piirin kehityskeskusteluksi, jossa sitten äänestyksillä valitaan kaikkea kivaa, mitä jäsenet ehdottavat.

Päätöksentekoon on pitkä matka.

Kaikki mikä pyrkii avoimempaan poiliikan tekoon on hyvä asia, mutta sen saavuttaminen ohi puolueiden tulee olemaan vaikeaa, ja ilman eduskuntaa se jää kyllä saavuttamatta.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Aikaansaamiseksi ei riitä yks tai kaks edustajaa. Joten se siitä politiikan päivittämisestä. Jotenkin mulle on jäänyt sellainen tuntuma, että tämä uusi foorumi on jonkinlainen Kokoomuksen farmiseura.
Onhan Hjallis näitä jääkiekkomiehiä ja siksi hänelle tuttu asetelma.

Käyttäjän ahkalevisalonen kuva
Kalevi Salonen

Nettiäänestys on hieman samantapainen, mutta epävirallisempi, kuin esittämäni kansalaisfoorumi (esim. http://ahkalevisalonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/25...), joka ei saanut ketään asiasta innostumaan. Toki, koska poliitikot eivät katso hyvällä, että kansalaiset alkavat mestaroimaan politiikassa, epävirallisemmalla tavalla on ylipäätään mahdollista päästä liikkeelle. Seuraavassa vielä kuvaus aiemmasta ehdotuksestani.

Asioiden valmisteluissa voisi olla neuvoa-antavana osapuolena myös valtion ylläpitämä kansalaisfoorumi - eräänlainen aivoriihi. Eduskunnan päätettäviksi tulevista asioista olisi verkkosivut, joille jokainen kansalainen voisi tuoda perustellut mielipiteensä. Riittävän asiantunteva henkilö (valtion palkkaamana) kokoaisi mielipiteet yhtenäisiksi ja kiteytetyiksi esityksiksi, jotka käsittäisivät kaikki varteenotettavat vaihtoehdot ja niiden perustelut. Näin luotaisiin koko ajan kehittyviä ratkaisumalleja ja päästäisiin irti sote-uudistuksen tapaisista tilanteista, etteivät kaikki vaihtoehdot pääsisi lainkaan esille vaan juntataan läpi vain yhtä vaihtoehtoa ilman todellista vertailumahdollisuutta. Epäilemättä kansalaisfoorumilla löytyisi uusia ideoita löytyy ja ne kannattaisi tietenkin hyödyntää.

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

Jungner on jo rajaamassa ketkä saavat näihin foorumeihin osallistua ketkä ei,esim
venäjä myönteiset, natovastaiset, maahanmuuttokriittiset ynnä muut ynnä muut
nationalistit rajataan pihalle. Jäljelle jää vain me hyvikset,siis ei mitään uutta
auringon alla.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen
Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Pah! En ryhdy pitämään vihapuheita, mutta kyllähän tuontyyppiset organisaatiot (kansalaispuolue, siniset, liike) voisivat perustaa kattojärjestökseen vaikkapa Herraspopulistit ry:n.

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

Keskustelua on Jungnerin mukaan tarkoitus moderoida tarkasti,jotta ″kaikenmaaliman
someörkit ja trolliteivät pääse sitä sotkemaan″.
Linkki Liike Nyt sivustolta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset