Kirsiomp

Parempi aktiivimalli: palkitsee aktiivisuudesta ja vapaaehtoistyöstä

Tässä alla on 8.1.2018 avattu kansalaisaloite, joka on kuukaudessa kerännyt jo noin 2300 allekirjoittajaa.

"Aidosti palkitseva aktiivimalli" -kansalaisaloite:

Vaadimme HE 124/2017 kumoamista, ja esitämme puolestamme, että kumotun aktiivimallin tilalle vahvistetaan "Aidosti palkitsevan aktiivimallin" mukainen laki, joka antaisi sen saman 4,65 % lisäyksenä aktiiviselle työttömälle työttömyyskorvausta korottaen, jos hän työllistyy joko palkkatyöhön tai sovittuun vapaaehtoistyöhön tai muuten osoittaa aktiivisuuttaan HE 124/2017 mukaisesti.

"Aidosti palkitsevassa aktiivimallissa" tulisi yhdeksi aktiivisuuden osoitukseksi hyväksyä jo hyväksyttyjen HE 124/2017 lakiesityksessä esiteltyjen tapojen lisäksi se, että työtön tarjoaa apuaan vapaaehtoisesti oman lähiomaisen, esimerkiksi kotona asuvan vanhuksen, tai oman lähinaapurinsa avuksi oman kunnan sosiaalitoimen hyväksymin perustein.

Myös pienimuotoinen vapaaehtoistyö yleishyödyllisessä yhdistystoiminnassa - tai vaikka urheiluseurassa - takaisi samat 4,65 %:lla korotetut työttömyyskorvausperusteet.

Vaadimme HE 124/2017 kumoamista välittömästi, koska se rikkoo perustuslain 1 §:n 2. momenttia, jossa sanotaan muun ohella, että "Valtiosääntö turvaa ihmisarvon loukkaamattomuuden ja yksilön vapauden ja oikeudet sekä edistää oikeudenmukaisuutta yhteiskunnassa."

Ei ole oikeudenmukaista, että Suomen työttömät ovat kuin iso koelaboratorio, jolla epäinhimillisesti testataan HE 124/2017 vaikutuksia.

Suomi osallistuu perustuslain 1 §:n 3. momentin mukaisesti kansainväliseen yhteistyöhön rauhan ja ihmisoikeuksien turvaamiseksi sekä yhteiskunnan kehittämiseksi ja nyt työttömille asetettu HE 124/2017 rikkoo tätä lakinormia ja inhimillistä oikeudentuntoa vastaan.

Oletko kanssamme samaa mieltä? Jos olet, ole hyvä ja allekirjoita yllä esitelty aloite kansalaisaloite.fi -palvelussa. Ks. linkki kommenteista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Työttömyys ja vapaaehtoistyö ei kuulu yhteen.

Jokainen voi harrastaa vapaaehtoistyötä jos haluaa, mutta työttömyysetuihin sitä ei saa sitoa.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Jari, kuulutko sinä myös niihin, jotka sanovat aina jokaiselle uudelle ajatukselle "ei"? Sanot "ei" myös perustulolle. Mikä on sinun apusi asiaan? Kritisoijia kun aina riittää - jokaiselle uudelle ajatukselle...

"Aidosti palkitseva aktiivimalli" on hallituksen aktiivimallia täydentävä, lue uudelleen: täydentävä, eli se on tarkoitettu niille, jotka eivät löydä sitä hallituksen vaatimaa aktivointia vaan pyrkivät olemaan yhteiskunnassa hyödyllisiä ja aktiivisia vapaaehtoistyön ja lähimmäisen auttamisen sektorilla.

Käypä lukemassa uudelleen em. aloite. Voisiko se olla mielestäsi kädenojennus ja vastaantulo kaikille suomalaisille kestävällä tavalla hyvinvointivaltiota kannattaen?

Lisäksi siinä esitelty aktivointimalli palkitsee aidosti eli lisää 4,65 %:lla työttömyysturvaa, toisin kuin hallituksen aktiivimalli.

Huomioithan aloitteessa myös autettavan osapuolen saamat hyödyt, esim. yksin kotiin unohdetut vanhukset ja muut apuatarvitsevat.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset