Kirsiomp

Hallituksen aktiivimallia kritisoivat - esittäkää parempi vaihtoehto!

Hallituksen aktiivimallia kritisoiville henkilöille ja tahoille: esittäkää tilalle parempi vaihtoehto! Meistä kaikista on kyllä kritisoimaan ja teilaamaan toisten tekemät esitykset ja aloitteet, mutta voisitteko esittää tilalle parempaa työttömien aktivointimallia?

Tässä alla on meidän aloitteemme:

"Aidosti palkitseva aktiivimalli"!

Me, tämän kansalaisaloitteen laatijat ja allekirjoittajat, yhdessä vaadimme HE 124/2017 kumoamista, ja esitämme puolestamme, että kumotun aktiivimallin tilalle vahvistetaan "Aidosti palkitsevan aktiivimallin" mukainen laki, joka antaisi sen saman 4,65 % lisäyksenä aktiiviselle työttömälle työttömyyskorvausta korottaen, jos hän työllistyy joko palkkatyöhön tai sovittuun vapaaehtoistyöhön tai muuten osoittaa aktiivisuuttaan HE 124/2017 mukaisesti.

"Aidosti palkitsevassa aktiivimallissa" tulisi yhdeksi aktiivisuuden osoitukseksi hyväksyä jo hyväksyttyjen HE 124/2017 lakiesityksessä esiteltyjen tapojen lisäksi se, että työtön tarjoaa apuaan vapaaehtoisesti oman lähiomaisen, esimerkiksi kotona asuvan vanhuksen, tai oman lähinaapurinsa avuksi oman kunnan sosiaalitoimen hyväksymin perustein. Myös pienimuotoinen vapaaehtoistyö yleishyödyllisessä yhdistystoiminnassa - tai vaikka urheiluseurassa - takaisi samat 4,65 %:lla korotetut työttömyyskorvausperusteet.

Vaadimme HE 124/2017 kumoamista välittömästi, koska se rikkoo perustuslain 1 §:n 2. momenttia, jossa sanotaan muun ohella, että "Valtiosääntö turvaa ihmisarvon loukkaamattomuuden ja yksilön vapauden ja oikeudet sekä edistää oikeudenmukaisuutta yhteiskunnassa.

Ei ole oikeudenmukaista, että Suomen työttömät ovat kuin iso koelaboratorio, jolla epäinhimillisesti testataan HE 124/2017 vaikutuksia.

Suomi osallistuu perustuslain 1 §:n 3. momentin mukaisesti kansainväliseen yhteistyöhön rauhan ja ihmisoikeuksien turvaamiseksi sekä yhteiskunnan kehittämiseksi ja nyt työttömille asetettu HE 124/2017 rikkoo tätä lakinormia ja inhimillistä oikeudentuntoa vastaan.

Oletko kanssamme samaa mieltä? Jos olet, ole hyvä ja allekirjoita aloite:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2810 

Olemme vapaaehtoisia ja puolueettomia yksittäisiä kansalaisia, ja toivomme, että kaikki presidenttiehdokkaamme, SAK, Insinööriliitto ym. tahot voisivat yhtyä "Aidosti palkitseva aktiivimalli" -kansalaisaloitteeseemme ja viedä sitä omalta osaltaan eteenpäin.

Olemmehan kaikki samassa veneessä!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

On tietysti totta että työttömät ja me sairaat tarvitsemme aktiivista liikuntaa ja henkistä toimintaa jota pysymme virkeinä. Aktivointimallin tavoitehan on tämä. Mutta eihän se voi olla pääasia.

Eikö pääasia kuitenkin ole että työttömät saavat töitä ja me sairaat hoitoa ja lääkettä. Aktiivinen työtön on edelleen työtön ja aktiivinen sairas kuolee nopeammin.

Käyttäjän JairiPalonen kuva
Jairi Palonen

Näköpiirissä ei ole sellaista poliittista suuntausta , että sillä olisi vaikutusta merkittävään tulonjako muutokseen, eriarvoistumiseen, sekä suurtyöttömyyteen- olemme euron sekä jatkuvan gloobaalisen kilpailun vankina.
Työvoimavaltaiset alat ovat paenneet korkian palkkatason myötä halpamaihin. Sisäinen devalvaatio pelastaisi talouden, mutta vastakkainasettelu estää sen. Järkeä ja joustoa ei löydy poliittisella rintamalla tulonjako muutoksiin, kaikki pitävät saavutetuista eduista kiinni.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset