Kirsiomp

Hallitus perui ARA-vuokra-asuntojen tulorajat

Hallitus on päättänyt perua päätöksen valtion tukemien ARA-vuokra-asuntojen tulorajoista vain noin vuoden voimassaolon jälkeen.

- Hyvä ministeri Tiilikainen, kerrotte, että "Asukkaan ei ehkä kannata ottaa paremmin palkattua työtä vastaan asunnon menettämisen pelossa".

Kysyn Teiltä, pitikö nämä ARA:n tulorajat perua, jotta saadaan työttömien aktiivimalli paremmin "istumaan" hallituksen nykyiseen työllisyyspolitiikkaan?

Uusi Suomi -kirjoituksessa 17.1.2017 kerrotaan, että "Ministerin mukaan yksi ongelma on se, että asunnonhakijan tulot voivat vaihdella paljon kuukausittain. Tällöin ongelma on, minkä kuun tuloja päätöksenteossa sovelletaan. Lisäksi tulorajat muodostavat ”hyvin vakavan kannustinloukkuongelman”.

Mielestäni paremmin suomalaista työllisyys- ja sosiaaliturvapolitiikkaa hoidetaan "Aidosti palkitseva aktiivimalli" -kansalaisaloitteen ihmisarvoa kunnioittavalla ja hyvinvointivaltion kantokykyä tukevalla mallilla.

Klikkaa kansalaisaloitteeseen tästä

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2810 

"Aidosti palkitseva aktiivimalli" -kansalaisaloite on nyt kerännyt jo 1565 allekirjoitusta reilussa viikossa - käy Sinäkin allekirjoittamassa ja palauta yhteiskuntarauha maahan.

Lakkoilu, suurmielenosoitukset tai vihapuhe eivät vie Suomen taloutta ja hyvinvointia kestävällä tavalla eteenpäin!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän harrimakipetaja kuva
Harri Mäki-Petäjä

Jostain syystä tuo yllä olevaa linkki oikuttelee. Tässä sama uudelleen. Toivottavasti tämä linkki aukeaa.
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2810

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Ministeri perustelee ARA-järjestelmän kohdalla, että "yksi ongelma on se, että asunnonhakijan tulot voivat vaihdella paljon kuukausittain. Tällöin ongelma on, minkä kuun tuloja päätöksenteossa sovelletaan. Lisäksi tulorajat muodostavat ”hyvin vakavan kannustinloukkuongelman”.

Hyvin perusteltu, koska ihan sama asia koskee nyt aktiivimallin kautta muutamiksi tunneiksi tai päiviksi työllistyviä.

Aktiivimalli sotkee ARA-järjestelmän ja työttömyyskorvausten maksatusjärjestelmän lisäksi myös asumistuen, toimeentulotuen, opintolainan ja opintolainavähennyksen maksatuksen - ja monia muita Kelan maksamia etuuksia ja tukia. "Kannustinloukkujärjestelmääkö" tässä ollaankin rakentamassa? Kenen etu se olisi?

Kelan pääjohtaja Elli Aaltonen voisi ottaa kantaa, riittävätkö Kelan resurssit tähän, ja tuleeko hallituksen aktiivimallista enemmän haittaa kuin hyötyä yhteiskunnalle? Muistakaa, että yhteiskuntarauhallakin on oma hintansa.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Blogisti mainostaa estottomasti "puolueettoman tahon" alulle panemaa kansalaisaloitetta,aidosti palkitseva aktiivimalli.
Ihan mielenkiinnosta selasin 16.-17.1. välisenä aikana Uuden Suomen ja Puheevuoron sivuilla julkaistuja kirjoituksia. Oman blogikirjoituksen lisäksi ainakin kahdeksasta muusta kirjoituksesta löytyi blogistin mainoskommentti kansalaisaloitteesta ja pyyntö allekirjoittaa aloite. Tulee mieleen ajatus, eikö vapaaehtoisia allekirjoittajia enää löydy koska nyt kovalla, ilmaisella, mainoskampanjalla yritetään saada ihmisiä allekirjoittajiksi. Voisiko blogisti kertoa, mitkä tahot tai puolueet kansalaisaloitteen takana ovat ja ovatko kaikki aktiivit puolueisiin kuulumattomia henkilöitä. Maakuntalehti Keskisuomalaisessa oli jokin aika sitten juttu Jyväskylän kaupunginkirjaston aulassa tapahtuvasta alussa mainitsemani kansalaisaloitteen allekirjoittajien hankinnasta oikein kuvan kanssa. Kuvassa oli ainakin kaksi vasemmistoliiton edustajaa, toinen jopa Jyväskylän kaupunginvaltuutettu. Jyväskyläläiseltä blogistiltakaan juttu ei varmaan jäänyt lukematta.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Hei Arvo Tammela Laukaaseen!

Viittaat ilmeisesti Keskisuomalaisessa 9.1.2018 olleeseen Keskisuomalaisen artikkeliin otsikolla "Aloitteeseen vaadittavan nimimäärän nosto harkintaan".

Em. artikkelissa kerrotaan koko sivun jutulla kansalaisaloitelaista yleisellä tasolla, ja sen lisäksi nyt yli 128 000 allekirjoitusta keränneestä "Kumotaan HE 124/2017" -aloitteesta (vireillepanijat Martin-Éric Racine ja varaedustaja Mika Antero Luoma).

"Kumotaan HE 124/2017 aloite on täysin eri aloite kuin tämä "Aidosti palkitseva aktiivimalli" -aloite. Näillä aloitteilla ei ole muuta yhteistä kuin se, että molemmat aloitteet vaativat aktiivimallin kumoamista. "Aidosti palkitseva aktiivimalli" -aloite jatkaa ratkaisukeskeisesti siitä, mihin "Kumotaan HE 124/2017" -aloite päättyy.

Uskon, että tämän Uusi Suomi -puheenvuoropalstan toimitsijat ilmoittavat minulle, jos aloitteemme kohdalla olisi jotakin moitittavaa.

Minulla ei ole mitään yhteyttä mainitsemiisi vasemmistoliiton edustajiin, joista oli valokuva artikkelin yhteydessä.

Aloitteemme ei ole poliittinen ja se on kaikkien puolueiden vapaasti ja asiallisesti eteenpäin vietävissä yhteisen hyvän päämäärän puolesta, Suomen yhteiskuntarauhan puolesta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset