Kirsiomp

"Aidosti palkitseva aktiivimalli" yhdistää työttömät ja vanhukset

 

Katso "Aidosti palkitseva aktiivimalli" -aloite kansalaisaloite.fi -palvelusta:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2810

Tässä 8.1.2018 avatussa kansalaisaloitteessa vaadimme kumoamaan HE 124/2017 lain kuten siinä nyt 126 600 allekirjoitusta saaneessakin aloitteessa, mutta meidän aloitteessamme esitetään lisäksi ratkaisuna uusi työttömien "osallisuudenmalli", joka lisää työttömyysturvaa 4,65 %:lla ja hyväksyy myös vapaaehtoistyön, oman lähiomaisen tai naapurin auttamisen vaadittavana aktiivisuuden osoituksena.

Kansalaisaloitteessamme kerrotaan, että nyt vuoden alusta lainvoiman saanut aktiivimalli on perustuslain vastainen (1 § 2. ja 3. mom.). Siksi se tulisi käsitellä riippumattomassa perustuslakituomioistuimessa, koska se meni jo perustuslakivaliokunnan seulasta läpi.

Oikeuskanslerin toiminnan arvioi tuo sama poliitikoista koostuva perustuslakivaliokunta, kertoi Tuomas Pöysti "Ykkösaamussa" la 13.1. Tämän vuoksi tarvitaan kiireellisenä perustuslakituomioistuin Suomeen! Sitä odotellessamme käykäämme allekirjoittamassa "Aidosti palkitseva aktiivimalli", joka kunnioittaa myös työttömien ja vanhusväestön ihmisarvoa!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Huom! Tätä "Aidosti palkitsevaa aktiivimallia" voi jokainen vapaasti viedä eteenpäin omissa yhteyksissään. Kukapa tietää, tuleeko siitä jonkun presidenttiehdokkaamme paras vaaliase... -Kirsi

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Ihmetyttää kyllä, että miksi lehdet eivät ole nostaneet tätä asiaa esille? Kai lehdille on tärkeää ottaa negatiiviset uutiset, kun niistä tienaa paljon rahaa klikeillä ja positiiviset taas vähemmän...

Kannatukseni on molemmissa aloitteissa sekä muutamissa kansalaisaloitteissa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset